Nieuws

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuws vanuit het bestuur

Dit jaar bestaat TC Roomburg 65 jaar, maar in plaats van een feestje maken we nu een seizoen mee zoals nooit tevoren. Door de Covid-19 maatregelen zijn we het seizoen veel later en totaal anders gestart.

Het afscheid van onze pachter Henny Glasbergen in maart was de eerste activiteit die we moesten annuleren.
De nieuwe pachters Edwin en Nienke van Benschop hebben zich alleen nog maar via de mail aan jullie kunnen voorstellen, want ons clubhuis en terras zijn nog gesloten. In deze Return vind je wel een interview met Nienke. We zullen Henny’s afscheidsfeestje later in het seizoen nog organiseren.

We hopen dat binnenkort het terras open kan en we kunnen genieten op ons nieuwe terrasmeubilair, dat nog in de dozen zit.  Inmiddels mogen we sinds een paar weken weer lekker tennissen, wel moeten we ons aan de maatregelen van de overheid houden. Bij iedere wijziging van de regels probeert het bestuur zo snel mogelijk veranderingen rondom afhangen, aanwezig zijn, spelen etc. aan te passen. De trainingen zijn weer gestart en in overleg met het bestuur probeert de tennisschool zoveel mogelijk lessen te laten doorgaan. 
Het afhangen gebeurt momenteel nog online, om zo min mogelijk wachtende mensen rondom de banen te hebben. 

De inrichting van het clubhuis is veranderd, in samenwerking met Noor en Marjolijn, echtgenotes van onze trainers, is het clubhuis opgeknapt. Zodra we ook weer van het clubhuis gebruik mogen maken sturen we jullie een bericht via een nieuwsbrief.

Zoals velen van jullie al wel gemerkt hebben, zijn onze banen vernieuwd, in het voorjaar is dit project door de gemeente uitgevoerd. Deze vernieuwing is als een totale verrassing gekomen en heeft ons de mogelijkheid ontnomen om met de leden en de gemeente in overleg te treden over een verandering van baansoort. Helaas zijn de banen ook nog niet in goede staat en moet de gemeente nog aan de slag om de banen goed bespeelbaar te maken. Het bestuur is in overleg met de gemeente. 

Veel geplande activiteiten zijn niet doorgegaan, geen competitie, geen toernooitjes, wel jeugdinstuif maar zonder eten… Mogelijk kunnen later in het seizoen nog een aantal activiteiten doorgaan, wellicht op aangepaste wijze. Ook dat zullen we via een nieuwsbrief laten weten.

Diegenen die de ALV in januari hebben bezocht, weten het inmiddels, ook TC Roomburg is vanaf januari 2020 een rookvrije vereniging net als veel andere sportverenigingen. Voor diegenen die toch willen roken, zullen we uit het zicht van de jeugd een plek buiten maken waar wel gerookt kan worden.

We hebben nog steeds vrijwilligers in alle commissies nodig, zonder de vrijwilligers kunnen er geen activiteiten georganiseerd worden. Wij hopen dat leden die nu nog niet actief zijn als vrijwilliger binnen de vereniging ons kunnen laten weten wat zij voor de club zouden kunnen en willen doen. Ook zullen we als bestuur actief aan de slag gaan om plannen te maken om dit probleem op andere wijze op te pakken.

De afgelopen weken kon de jeugd al spelen, maar dat was niet mogelijk geweest zonder de toezichthouders.  Een aantal ouders en leden van het bestuur zaten bij toerbeurt op het park. Wij zijn er heel blij mee dat verschillende mensen zich hiervoor hebben willen inzetten.
Verder zijn er mensen nodig in de EVCO, Technische Commissie, Onderhoud & Groen, ook zijn er baancommissarissen tijdens de competitie nodig.  Wanneer je het leuk vindt iets te organiseren of bij te dragen aan je vereniging neem dan contact op met het bestuur. 

Wanneer je niet in een commissie wilt maar wel eens een paar uurtjes kunt helpen bij een activiteit, laat het dan ook weten! 

Onze voorzitter, John Doove, heeft i.v.m. persoonlijke omstandigheden onlangs zijn taken tijdelijk neergelegd. De reguliere zaken zullen worden waargenomen door oud-voorzitter Manfred Marang. John blijft eindverantwoordelijk als voorzitter. 

Het bestuur wenst jullie een mooi, sportief tennisseizoen toe, waarin we met elkaar ons zo goed mogelijk moeten aanpassen aan de nieuwe regels. 

 

Nienke van Benschop, het nieuwe gezicht van de kantine 

Nienke van Benschot

Het is zaterdag als ik bij ons clubgebouw aankom. Op een paar banen wordt lekker gespeeld (dan nog alleen single), verder is het er onwerkelijk stil. In de keuken is Nienke, samen met haar goeie vriendin Emma, druk bezig met maaltijden die een paar uur later her en der bezorgd moeten worden. Het ruikt er feestelijk, maar goed dat ik net thuis geluncht heb. Relaxed als ze lijkt te zijn, heeft ze wel tijd om even wat vragen te beantwoorden. Eerst maar haar cv. Ze studeert nog aan de Haagse Hogeschool, Retailmanagement, en hoopt dat eind van het jaar af te ronden. Nienke (23) is nog jong maar kan eventueel terugvallen op de uitgebreide horeca-ervaringen van haar vader die twintig jaar geleden uitbater van de kantine was en ook op andere clubs dat werk gedaan heeft. Onze oudere leden kennen hem daarnaast waarschijnlijk ook nog als tennisleraar en speler op de vereniging.

Nienke, waar word je nu superenthousiast van?

Van lekker eten en van uit eten gaan. Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Ik koos indertijd voor de opleiding Small business & retailmanagement, maar studeer af bij retail omdat ik, toen ik de keuze moest maken, nog geen precies idee voor een eigen ‘business’ had. Ik liep stage bij een reisbureau en leerde daar vooral dat kantoorwerk niks voor mij is. En wat ik aan m’n opleiding heb in deze horecafunctie? Ik heb in ieder geval veel geleerd op het terrein van boekhouden en inkoop.

En wat kan je echt kwaad maken? Ben je sowieso iemand die zich kwaad kan laten maken?

O ja, heus wel. Oneerlijkheid, daar kan ik niet tegen. Ik vind eerlijkheid in mensen heel belangrijk.

Wat motiveert jou?

Ik ben enorm gemotiveerd om nieuwe dingen uit te proberen. Dat geldt voor m’n hele leven. Nu, nu we terug moesten vallen op maaltijdbezorging, zijn het de positieve reacties van de clubleden, de klanten die heel motiverend werken.

Geloof je in toeval?

Ja zondermeer. Er is heel veel toeval in de wereld. Ik ben niet gelovig of religieus. Mijn vader kwam met deze vacature bij Roomburg aan en nou ja, nu sta ik hier. Dus……

Waar ben jij nieuwsgierig naar?

Ik ben nogal geïnteresseerd in reizen. Ik heb drie maanden vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika, Swasiland en Mozambique. Samen met vriendinnen. En ik heb drie maanden Thailand en Vietnam gedaan samen met mijn vriend. Bij Roomburg ben ik heel nieuwsgierig naar de sfeer, de mensen. Hoe is dat hier? Ik heb natuurlijk al wat mensen ontmoet maar ik popel om te gaan ervaren hoe het is als alles min of meer gewoon draait, met een vol terras enzo. (Zoals het er nu naar uitziet, lijkt dat pas in september te gaan gebeuren, de opening van sportkantines, eh)

Heb jij heel bijzondere vaardigheden of talenten?

Nee, ik ben wat dat betreft vrij saai, ik kan bijvoorbeeld echt niet zingen. Ik ben wel een liefhebber van muziek, moderne maar ook de ouwen, zoals Elton John en Tina Turner.

Wat doe je als eerste na de ‘lockdown’?

Haha, de kroeg in en lekker uit eten. En een terrasje pakken met vriendinnen.

Hockey of voetbal?

O niet moeilijk. Ik voetbal zelf bij Voorschoten ’97. Ik speel in Zondag1 (maar er is maar één team, fluister ik er zacht achteraan), een vrij laag niveau maar vooruit. De afgelopen tijd toen er geen voetbal was, heb ik wat geskeelerd.

Hoe ziet jouw leven er over vijf jaar uit, ben je dan nog hier?

Ik weet dat nog niet. Hangt erg af van hoe het hier gaat. Misschien ben ik dan aan wat nieuws toe, we zullen zien of het een uitdaging blijft. In de winter kan ik misschien gaan cateren en maaltijden bezorgen. Of, wie weet, is er hier in de kantine iets leuks te organiseren.

We beëindigen het gesprek. Emma is steeds vaker vragen komen stellen over de maaltijden waar de twee mee bezig zijn. Ik snap de hints (grapje, Nienke). Ik kan slechts de hoop uitspreken dat jullie allemaal heel snel de gelegenheid krijgen en nemen Nienke in levenden lijve te leren kennen of anders in ieder geval haar bezorgmaaltijden te proberen. Jullie zult er geen spijt van krijgen!
 

Pyjamatoernooi en jeugdCLUBkampioenschappen

De jeugdcommissie, die vooral in de persoon van Sandra. Poel geweldig goed bezig is geweest om het coronaproof tennis voor de jeugd in goede banen te leiden, organiseert een Pyjamatoernooi en de jeugdclubkampioenschappen. Bekijk hier de flyers!

  

 

Mededelingen

Eerst maar het zuur: de Open Leidse Kampioenschappen gaan dit jaar niet door. Jullie zult er niet verbaasd over staan, maar leuk is anders.

Tennis op Roomburg vergt in coronatijden flink wat aanpassingen, van iedereen. Gelukkig mag er inmiddels weer volop getennist worden, ook gedubbeld, zij het met inachtneming van alle regels. Dus geen handen schudden of ‘high fives’, afstandhouden van elkaar en van tennishelft wisselen als het ware linksom. Maar alles bij elkaar genomen, kunnen we met elkaar tevreden zijn. Het digitaal afhangen is goed gegaan, soms na een eerste strubbeling, iedereen heeft zich goed aan de richtlijnen gehouden, de trainingen en lessen verliepen opperbest en bij drie controles van boa’s werd alles in orde bevonden. Hoed af voor iedereen!

Vorig jaar zijn we begonnen met het inzamelen van oude tennisballen. Daarvoor staan er twee witte, ronde bakken, een bij de kantine en de tweede onder het afdakje bij baan 5 en 8. Die zijn dus alleen voor droge, oude tennisballen! Dat ging vrij goed, van onze eerste zending is op grandioze wijze gebruikgemaakt bij een groot gehandicaptentoernooi. Prima dus. De bakken staan er nog steeds, klaar om opnieuw gevuld te worden. Denk er dus s.v.p. aan.

Wies Wielinga is een grote kracht achter de schermen van Roomburg. Zij doet de ledenadministratie, zo’n activiteit waar de leden nooit iets van zien maar die onontbeerlijk is. Inmiddels doet ze dat al vijfentwintig (25!) jaar. Geweldig dus, ons aller grote dank, Wies. We hopen natuurlijk op voortzetting met nog minstens ……. (nee, laten we ons bescheiden opstellen en hier geen aantal jaren noemen).
 

« Terug

» Nieuws archief