Return digitaal

Return 35, december 2016

 

Beste Roomburg’ers, de laatste Return van 2016. In veel opzichten is het een turbulent jaar geweest, maar de vereniging heeft relatief schokvrij het jaar doorlopen. Gelukkig maar. Het tennis is er tenslotte voor om lekker even te ontspannen en nergens anders mee bezig te zijn dan de bal en je tennispartners. En dat valt soms al niet mee! We hebben weer een boel nieuwtjes voor jullie, handig gerangschikt naar veld van interesse. Hieronder vind je verslagen van de georganiseerde evenementen, van de verschillende gespeelde competities en van de clubkampioenschappen en je vindt er een aantal bestuursmededelingen plus de uitnodigingen voor de Algemene Ledenvergadering en voor de nieuwjaarsborrel. Je mag gerust naar de borrel komen zonder de ledenvergadering te bezoeken, voegen we nog maar even ter geruststelling toe. Lees ook de oproepen om wat vrijwilligerswerk in de vereniging te (gaan) stoppen. De vereniging is tenslotte grotendeels afhankelijk van dat werk. Rest ons slechts jullie allemaal een heel fijn winterseizoen toe te wensen (als je wintertennist) en fijne feestdagen. Graag tot in het nieuwe jaar.

 

*EVCO (evenementen)
Wij kijken met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Het openingstoernooi en de Golden Oldies waren een groot succes, met lekker weer en gezellige mensen. Ook hadden we het afgelopen jaar een nieuwe activiteit op de planning staan met als thema het Oktoberfest. Opvolger van het Mosseltoernooi, met dezelfde mensen, alleen in een verfrissend jasje. Helaas bleek de animo voor het nieuwe thematoernooi erg tegen te vallen, waardoor het niet door kon gaan. Dit vinden we erg jammer.
Het komende jaar staat het ouderwetse Mosseltoernooi weer op de kalender. We zoeken hiervoor Roomburg’ers die dit willen organiseren. Graag dus aanmelding van een paar mensen die hier hun schouders onder willen zetten!
Daarnaast zetten we het komende jaar ook weer een nieuw thema op de agenda. Wat dat is, blijft nog een verrassing, maar we hopen dat jullie je massaal aanmelden. Want nieuw is anders, maar ook heel leuk!  
Kortom, we kijken uit naar het voorjaar en gezellige toernooien. En meld je nu al aan als (mede-)organisator van een van de evenementen door een mail te sturen naar EVCO@tcroomburg.nl.

 

*TC (technische cie.)
Even is er onlangs al sprake geweest van serieuze vorst, maar eerder vorige maand werd er nog flink gestreden op gravel tijdens de najaarscompetitie. En niet onverdienstelijk. Zowel bij de jeugd als de senioren hadden we een aantal kampioenen te vieren. Zo het zaterdag mixteam van Irma Machielse, Petra Fokkinga, Leontine van Schie, Walter Diele en Joost Kutsch Lojenga. En ook het jeugdteam van Bauke Doeven, Bram Poel, Storm van de Laak, Noel Bax en Alfrendo Vogelaar in de seniorencompetitie. Een knappe prestatie.
Op dit moment is de TC al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de voorjaarscom-petitie 2017. De inschrijving via de site is inmiddels gesloten en de teamindeling is grotendeels rond. Mocht je niet hebben ingeschreven en toch competitie willen spelen, stuur dan een mailtje naar de technische commissie.
De KNLTB heeft inmiddels ook nieuwe competitievormen opgezet. Ieder KNLTB-lid heeft hierover een mail gekregen en ook wij hebben hier eerder over geschreven. De TC onderzoekt welke vormen mogelijk zijn bij Roomburg en zal hier uiteraard over communiceren. Meer weten over deze nieuwe initiatieven? Neem dan even een kijkje op de site van de KNLTB.
Iedereen veel wintertennisplezier!

 

 *Van het bestuur
Het seizoen is (tegenwoordig) nog maar net ten einde – het park is winterklaar gemaakt – en we zijn alweer bezig met het volgende seizoen. Maar eerst sluiten we 2016 af zoals gebruikelijk met de Algemene Ledenvergadering. 
Hierbij nodigen wij u alvast uit om deze bij te wonen op zondag 15 januari 2017 om 14.30 en aansluitend de Nieuwjaarsborrel om ongeveer 16.00 uur. De agenda volgt onderaan deze Return.
Tijdens een gezellige borrel hebben wij de vrijwilligers van 2016 heel hartelijk bedankt voor hun inzet, op veel van hen kunnen wij volgend jaar weer rekenen, maar er zijn toch diverse commissies die dringend nieuwe leden nodig hebben. Wij hebben hier de vacatures voor u op een rijtje gezet (verder naar onder vindt u meer informatie): 
. secretaris bestuur 
. commissie communicatie 
. clubkampioenschappen 
. technische commissie 
. rackettrekken 
. onderhoud 

*Betaald Parkeren
Het bestuur gaat de gemeenteraad vragen om betaald parkeren op de Kanaalweg te heroverwegen. Nadat het ons in 2015 niet was gelukt om het betaald parkeren aan de Kanaalweg tegen te houden, hebben we ons direct voorgenomen om de effecten goed te bekijken. Binnenkort evalueert de gemeenteraad het parkeerbeleid en wij hebben al contact gehad met de wethouder over hoe wij onze ervaringen kunnen delen. Die ervaringen zijn wat ons betreft zeer negatief en we willen de gemeenteraad via een brief met argumenten vragen om een einde te maken aan het betaald parkeren aan de Kanaalweg. Kortweg komt het er op neer dat de huidige regeling leidt tot het op kosten jagen van leden, familieleden en bezoekers van onze competities en evenementen. Hierdoor lopen de club en Henny inkomsten mis doordat meer leden opzeggen en doordat er minder gasten op de club te verwelkomen zijn. Daarnaast zijn toernooien en evenementen minder goed bezet dan in het verleden. Er zijn hierdoor minder mensen aan het sporten of van sport aan het genieten en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Alle reden wat ons betreft om de regeling terug te draaien.

 

*WAAROM WORD JIJ GEEN VRIJWILLIGER BIJ TC ROOMBURG? 
Voel je je betrokken of wil je je meer betrokken gaan voelen bij Roomburg? Heb je ideeën over wat goed is voor de club en/of over leuke activiteiten? Weet je dat je als vrijwilliger niet alleen zaken regelt, maar ook veel plezier hebt in je commissie en veel kan leren? 
Onze gezellige club kan uiteraard niet goed functioneren zonder betrokken leden en ouders. Laat bestuur en commissieleden daarom altijd weten wanneer jij bereid bent om je ook in te zetten. Op dit moment zijn we specifiek op zoek voor de volgende functies en commissies naar:
Een secretaris bestuur 
De huidige secretaris is dit al vele jaren, nog steeds met plezier, maar vindt het ook tijd om het stokje zo langzamerhand over te dragen, uiteraard met een goede inwerkperiode. Je bent dan lid van het bestuur, denkt mee over o.a. de toekomst van Roomburg, je bereidt bestuurs-vergaderingen voor, notuleert en werkt dit uit, zo ook voor de algemene ledenvergadering. Dauphine Slokker, onze huidige secretaris, wil je graag meer vertellen als je interesse hebt. Je kunt haar bereiken op 06 32674719 
Leden commissie communicatie
De gedrukte Return, de digitale Return en de nieuwsbrieven worden allemaal gemaakt en verstuurd door deze commissie met input van bestuur en andere commissies, maar de commissieleden schrijven zelf ook stukjes. Er liggen leuke plannen op de plank. Zo willen we meer werk maken van ons Facebook account en de website, maar hiervoor zijn meer commissieleden nodig. Wanneer je dit leuk vindt, komt Klaas Jan Doeven graag met je in contact. Bel hem op 06 55791340 
Leden commissie Clubkampioenschappen 
Ook bij het organiseren en in goede banen leiden van dit gezellige toernooi maken vele handen licht werk. Toernooi.nl neemt al heel wat werk uit handen, maar verder blijft het mensenwerk, veel contact met andere leden, gezelligheid onderling. Lijkt dit je wat, neem dan contact op met Frank Hoozemans 06 22526487. 
Vliegende keep Technische Commissie 
De Technische Commissie is verantwoordelijk voor de vele competities die in het voor- en najaar worden gespeeld. Opstellingen maken, contact met de trainers en natuurlijk het reilen en zeilen op competitiedagen. Deze commissie kan ook best wat extra assistentie gebruiken. Praat of bel, wanneer dit jou aanspreekt, eens met een van de leden uit de commissie om te horen waar ze extra handjes kunnen gebruiken. 
Leden commissie Onderhoud 
Voor en na het seizoen zijn er diverse dingen te doen. Ook voor de Open Leidse wordt er een avondje gezellig geklust, zodat het park er weer schoon en netjes bij ligt. Erg leuk met elkaar klussen, heel gezellig en je krijgt er een goed gevoel van. Klaas Jan staat hierboven al vermeld. Hij krijgt graag een telefoontje als je af en toe eens wilt komen helpen. 
Rackettrekker op woensdagavond 
Op woensdagavond komen leden naar Roomburg, leveren hun pasje in bij de 'chef van de avond' en worden dan steeds met anderen gekoppeld om een half uur te dubbelen,.Tussen-door wordt er regelmatig iets gedronken en gekletst. Wij zoeken leden die dit in goede banen willen leiden. Idealiter zijn er iedere woensdag diverse 'trekkers', omdat het de bedoeling is dat er van 19.00 u. tot het einde altijd iemand aanwezig is om te coördineren. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat je zelf ook mee wilt doen. Nicoline Ammerlaan zoekt contact met leden die dit leuk lijkt 06 28342514.


*Laddercompetitie 
Wist u dat er in de hemel ook tenniscompetities plaatsvinden? Ja, daar kijkt u van op! Is dat even goed nieuws. Het slechte nieuws is dat de eerste wedstrijd meestal te vroeg naar uw zin zal zijn. U wordt vaak morgen al verwacht. Ja, nee, dan bent u zeker plotseling verhinderd en u laat graag een invaller opdraven. Dat schiet natuurlijk niet op en de wedstrijdleiding in het hiernamaals wordt daar ook niet vrolijker van. Zo moeten de trouwe organisatoren van Roomburgs Laddercompetitie, Ted Paap (familie van de Paus, dus waarschijnlijk toch een lijntje naar de Hemel?) en Remmert de Vries, zich het laatste halfjaar ook af en toe gevoeld hebben. Alles piekfijn geregeld, maar niet alles en iedereen werkt altijd mee. Verhinderingen en vervangingen bezorgen de organisatie elk jaar weer de nodige kopzorgen. Je zou de regels die hierbij gehanteerd worden (of juist niet!) natuurlijk best wat strakker kunnen maken, maar ik begrijp: het moet wel gezellig blijven. Maar er is meer. Waar het tennis in het Walhalla geen last schijnt te hebben van ondermaanse weersomstandigheden, daar vinden de weergoden het af en toe toch nodig om hier roet in het eten te gooien. Zou dat als straf bedoeld kunnen zijn voor het grote aantal verhinderingen voor hun eigen competities? Wie zal het zeggen? 
Never mind, the show went on. Want voor de achtste achtereenvolgende keer vond dit jaar op tennispark Roomburg de laddercompetitie plaats, ditmaal met 72 deelnemers, verdeeld over negen poules A t/m I. Binnen elke poule speelden vier dubbels een keer tegen elkaar, dat wil zeggen: drie partijen. Na een eerste ronde promoveerden de eerste twee naar de naastliggende hogere poule en degradeerden de laagste twee naar de belendende lagere poule. Zo werden er drie ronden gespeeld, per ronde drie partijen verdeeld over twee zondagavonden. Het aardige van deze opzet is het principe van de ladder: na afloop ben je ten opzichte van de eerste ronde gestegen, gedaald of op gelijke hoogte gebleven en zo heb je, gaande deze competitie, geleerd waar je ongeveer staat in verhouding tot de andere deelnemers. Daarom is dat zogenaamde “promoveren” of “degraderen” ook maar heel betrekkelijk. Tenzij je alleen maar degradeert resp. promoveert, maar in dat geval ben je gewoon in de verkeerde poule gestart (en dat komt gelukkig steeds minder voor). 
Op zondagavond 26 juni startte de eerste ronde, de laatste partij werd gespeeld op 23 oktober. Op deze mooie en gezellige afsluitende avond werden, naast de onvolprezen Ted en Remmert, de verschillende poulewinnaars gehuldigd en beloond voor hun successen. De poulewinnaars waren dit jaar:  
A: Gijs de Kok en George van Duyneveldt 
B: Arjan Moerman en Dick Hilarius 
C: Sandrina Leemans en Erica Peul
D: Patrick van der Kroef en Frits Quadekker
E: Rosemarie Vos en Cristiaan van der Heijden
F: Els Teerlink en Theo van Ees
G: Michiel Hart en Amos Kater
H: Katharina Seume en Jurgen van Hattum
I: Sigrid Bunnig en Simonne Honselaar

Twee jaar geleden werd er een extra prijs uitgereikt voor de meest opmerkelijke prestatie en vorig jaar was er een extra prijs voor “fair play”. Ik heb dit jaar aantoonbaar een opmerkelijke prestatie neergezet, met bovendien opmerkelijk fair play, maar helaas: een extra prijs zat er voor mij niet in. Die ging dit jaar naar de Invaller van de Ladder 2016: Martijn Otten. Martijn is 21 jaar, dus ook die prijs zal voortaan wel aan mijn neus voorbij gaan. Maar wellicht biedt een nieuwe extra prijs in 2017 kansen! Ik ga graag op voor de Meest Gemotiveerde Deelnemer Laddercompetitie 2017. Want dat is het goede nieuws: volgend jaar zal de Laddercompetitie opnieuw worden georganiseerd. Wees er snel bij, want de animo was ook dit jaar weer overweldigend!
Patrick van der Kroef


*Tennis geen tennis
'n Bijzondere gebeurtenis in 2016 was ter gelegenheid van de Open Monumentendagen in boekhandel / veilinghuis Burgersdijk & Niermans (Templum Salomonis).  Daar was een tentoonstelling te zien met historische boeken, prenten en schilderijen over tennis. De collectie is afkomstig van oud-Daviscup- en Grand-Slamspeler Evert Schneider. Hij verzamelde decennialang.


*CKS (clubkampioenschappen) 
De RE/MAX senioren clubkampioenschappen 2016 waren een groot succes! Er is hard gestreden om de titel Clubkampioen 2016 en daar is het nodige zweet bij verloren gegaan. In de hoogste categorieën willen wij graag de nummers 1 feliciteren: 
HE2-4 Victor Kwee
DE7 Anje Raven
HD2-4 Klaas-Jan Doeven & Timo van der Voort
DD5 Petra Fokkinga & Leontine van Schie
Hopelijk komen zij volgend jaar ook weer de titels verdedigen! De nog niet opgehaalde prijzen liggen overigens bij Henny achter de bar en zijn daar af te halen (als het clubhuis weer open is, bij de ALV of in april). Verder komt er binnenkort in het clubhuis een fotocollage te hangen met de (halve)finalisten van dit jaar. 
Het salsa-evenement op zaterdag 3 september was een waar spektakel. Onder leiding van dansschool DOS BAILADORES (en een paar alcoholische versnaperingen) werden de heupen flink in beweging gezet. Zelfs clubvoorzitter Manfred Marang bleek niet vies van een dansje en gooide de voetjes van de vloer! 
De clubkampioenschappencommissie heeft een hoop grijze haren gekregen van het plannen van de vele wedstrijden. Het doel is natuurlijk om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen en dat blijkt soms lastig wanneer deelnemers ook nog diverse onderdelen spelen bij open toernooien in het Leidse circuit. De inspanningen bleven gelukkig niet onopgemerkt en zo werd de commissie af en toe door de deelnemers in het zonnetje gezet met een biertje. 
Wist u overigens dat de commissie op zoek is naar nieuwe aanwas?! Een deel van de leden gaat de commissie na maar liefst zes enthousiaste jaren verlaten. Voor meer informatie kunt u terecht bij het clubbestuur of bij Frank Hoozemans. 
Volgend jaar zullen de clubkampioenschappen weer rond dezelfde tijd (eind augustus) plaatsvinden, u kunt dit nu alvast in de agenda’s schrijven. Hopelijk hebben wij ook volgend jaar weer prachtig weer!

 

*Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsborrel
Hierbij nodigt het bestuur van TC Roomburg u uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, die gehouden zal worden op zondag 15 januari 2016, aanvang 14.30 uur in het clubhuis. Zoals in de vorige ALV besloten, zullen wij de documenten, zoals agenda, notulen enz. niet meer uitgeprint in het clubhuis aanbieden, zij zullen te zijner tijd  op de site staan, zodat u ze indien gewenst thuis uit kunt printen. Van het financiële verslag zullen wel enkele exemplaren ter inzage liggen.
Voorlopige agenda
1. Opening en vaststellen van de agendapunten
2. Notulen Algemene Ledenvergadering over 2015 d.d. 10 januari 2016
3. Ingekomen stukken
4. Bestuursmededelingen
5. Jaarverslag van de secretaris over het jaar 2016
6. Jaarverslag van de penningmeester over het jaar 2016
7. Verslag van de kascommissie over het jaar 2016
8. Benoeming van de kascommissie voor het jaar 2017
9. Begroting, contributie en entreegelden voor 2017
10. Mededelingen van de commissievoorzitters
11. Bestuursverkiezing *)
12. Benoeming commissies van bijstand
13. Samenvatting genomen besluiten
14. Décharge bestuur
15. Rondvraag
16. Sluiting

ad 2. Deze notulen zijn te lezen op www.tcroomburg.nl
ad 5. Idem ad 2
ad 6. Staan op de site, in clubhuis zullen enkele exemplaren liggen ter inzage
ad 8. De kascommissie voor 2016 bestond uit Ronald Vermeulen en Remmert de Vries,
er is helaas geen plaatsvervangend lid gevonden.
Ronald Vermeulen is reglementair aftredend, benoeming nieuwe kascommissie.
ad 11. Ruudvan Gerwen en Erik Poel hebben te kennen gegeven zich niet herkiesbaar te
stellen. Het bestuur zal de vergadering voorstellen om Sjoerd Jenninga te benoemen tot bestuurslid Technische Zaken en Sandra Poel tot bestuurslid Jeugdzaken. 
Manfred Marang en Dauphine Slokker, voorzitter en secretaris 

*)Kandidaatstelling bestuur
Kandidaatstelling door de leden kan geschieden tot twee weken voor de vergadering op de wijze als bepaald in artikel 9 van het Huishoudelijk Reglement (klik hier)
Correspondentie n.a.v. deze agenda graag naar secretaris@tcroomburg.nl
De Nieuwjaarsborrel zal rond 16.00 uur beginnen.

(deze Return kwam tot stand dankzij bijdragen van: Noor de Kruijf, Dauphine Slokker, Ruud van Gerwen, Patrick vd Kroef,  Celine van Es en Erik Habold)

 

 

 

 

« Terug