Return digitaal

Return 34, september 2016

 


Beste Roomburg'ers, de meeste vakanties zitten erop, we zitten alweer in de nazomer, tijd voor nog zo'n anderhalve maand graveltennis. En als het weer blijft zoals het deze week van de clubkampioenschappen is, tjonge, wat een feest om dan regelmatig te spelen. Het einde van de clubkampioenschappen nadert met dit weekend de (halve) finales. Komt vooral langs voor aantrekkelijk, hartverwarmend of soms ook irritatie-opwekkend (als die mooie, diepe bal van jouw kennis of familielid net uit gaat) tennis. Maar er wordt meer ondernomen. Lees daarvoor het stukje van de clubkampioenschappencommissie.
Wat kunnen jullie nog meer aantreffen in deze Return? Een verslag en aankondiging van activiteiten van de EVCO, competitienieuws van de TC, Impacttennisinformatie en bestuursmededelingen vullen deze Return 34. Hopelijk valt al deze informatie bij jullie, beste lezers, in goede aarde. Wij doen ons best alles zo kort en bondig mogelijk op te schrijven. Zo snel mogelijk immers terug of door met de belangrijke zaken des levens, zoals lekker tennissen, de belangrijkste bijzaak in het leven :-) Of niet soms?


EVCO (evenementen)

Oktoberfest 14 & 15 oktober!
Het seizoen kende een goede start met het openingstoernooi in de trant van Roland Garros, waarbij door de leden van Roomburg werd gestreden voor heerlijke Franse wijnen en kaas-en worstplateaus.
Voor de zomer werd de competitieperiode afgesloten met diverse Wimbledon-achtige festiviteiten. Voor de golden oldies was er een Wimbledon toernooi met de befaamde aardbeien met slagroom. Voor de competitiespelers en de andere leden was er de Wimbledon White Party. Een hele gezellige avond die werd afgesloten met desperado's! 
Voor de afsluiting van het seizoen staan de oktoberfeesten van Duitsland centraal. De seizoensafsluiting wordt gestart met een sachertorte toernooi met lunch voor de golden oldies op vrijdag 14 oktober vanaf 10.00 uur.
Daarnaast is er voor de seniorleden een Oktoberfest en toernooi op zaterdag 15 oktober vanaf 16.00. Tijdens dit “bier-met-braadworstfestijn” zijn alle Heidi’s en Peters natuurlijk van harte welkom!
Inschrijven kan op de inschrijflijsten in de gang of via de website.


TC (technische commissie)

Het mooie zonnige tennisweer herinnert ons aan de najaarscompetitie van vorig jaar. We hebben uitstekende tennisdagen gehad en we hopen uiteraard dat we dit jaar ook weer veel mooi weer mogen hebben. De najaarscompetitie gaat op 16 september van start. Voor de senioren wordt er gespeeld op vrijdagavond en zaterdagochtend en -middag.
Op zondag komen onze jeugdige talenten van Jongens 1 voor het eerst uit in de seniorencompetitie. Doordat de najaarscompetitie steeds sterker wordt, is het natuurlijk hartstikke leuk om bij mooi weer eens te komen kijken op Roomburg. In totaal doen er 15 teams mee op de verschillende dagen. We hebben er rekening mee gehouden in de planning dat er altijd ruimte is om vrij te spelen. Op de site van Roomburg zijn de teams inmiddels bekend gemaakt en op de site van de KNLTB zijn de vorderingen van onze clubgenoten te volgen. 
Hoewel het nu net september is, ook alvast de oproep voor de inschrijving van de voorjaarscompetitie 2017. In november zal deze gepubliceerd worden dus voor iedereen die mee wil spelen: houdt de site van TC Roomburg in de gaten.
Geniet van de mooie nazomer en tot ziens op Roomburg!


Impact

Beste Roomburg’ers,
Wilt u in de winter uw tennisspel verbeteren? Meldt u vandaag nog aan voor de tennislessen via de site.
Informatie over de indoortraining bij Dekker en de outdoortrainingen bij TV Zuid-West zijn te vinden op www.impacttennis.nl onder de knop verenigingen en dan op Roomburg klikken!,
Outdoor trainingen bij Trigon zijn te vinden op www.impacttennis.nl onder de knop verenigingen en dan op Trigon klikken!
Speciaal voor de Mini Impact kids is er deze winter bij TV Zuid-West een vervolgcursus tot aan de kerstvakantie!! 
Aanmelden: heb je nog geen account meld je dan aan via www.impacttennis.nl onder de knop inschrijven en vervolgens Roomburg / Zuid-West. Heb je wel een account: ga naar www.impacttennis.nl of log in via je eigen account op www.yourtennis.nl  en klik op yourtennis linksboven. Kies dan Roomburg / Zuid-West
Zaterdagavond 24 september organiseert Impact Events het Impact Dubbeltoernooi op tennisvereniging TC Roomburg. Dit houdt in: drie keer een dubbelwedstrijd met wisselende partners en tegenstanders. De indeling zal worden gemaakt op basis van niveau, zodat het ook voor beginnende tennissers leuk is om mee te doen. Om 19.00 uur beginnen de eerste wedstrijden en uiterlijk om 23.00 is de laatste wedstrijd afgelopen. Het dubbeltoernooi is voor spelers van 18 jaar of ouder. Na de laatste ronde is er een prijsuitreiking met mooie prijzen. 
De kosten voor dit toernooi zijn 10,00 euro per persoon en hiervoor krijgt u, naast de leuke wedstrijden, ook hapjes en een drankje.
Aanmelden kan in de kantine of stuur een mail naar gertjan@impacttennis,nl

Met vriendelijke groet,
Gert jan Anker
Impact Tennisorganisatie
www.impacttennis.nl


Roomburg RE/MAX Clubkampioenschappen Senioren 2016

De eerste 10.000 minuten van de RE/MAX clubkampioenschappen senioren 2016 zitten erop. Inmiddels zijn er ruim 1300 games gespeeld. De weergoden zijn ons gelukkig goed gezind. Vorig jaar in het openingsweekend 30 mm regen, dit jaar 30 graden Celsius en een strakblauwe hemel. De leden van de commissie waren (bijna) vergeten hoe zij de banen moesten sproeien. Dit is overigens wel echt een mannentaak! Het toernooi telt 171 blije deelnemers. Dit zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. Volgend jaar wordt er een bijzondere prijs uitgereikt aan de tweehonderdste deelnemer. Een mooi streven! Bovendien vinden wij dat de dames even flink aan de bak moeten komend jaar. De hoogste damescategorie is dit jaar de DE7. Schrijf vast in voor de wintertrainingen, want wij willen komende clubkampioen-schappen weer de DE3, 4, 5 en 6 laten spelen.
De hoofdsponsor van de clubkampioenschappen is dit jaar RE/MAX. Bij aanmelding voor aanvang van de wedstrijd zijn heerlijke gesponsorde snoepjes en ook pennen te verkrijgen. Wij zijn blij met de steun van makelaar Gijs de Kok. Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk: het finaleweekend! Op zowel zaterdag 3 als zondag 4 september vallen spectaculaire wedstrijden te bekijken. Komt uw clubkampioenen aanmoedigen! Houdt www.toernooi.nl in de gaten voor actuele informatie. Bovendien kan er op zaterdag 3 september flink worden gezweet tijdens de salsa-workshop. Onder genot van hapjes, drankjes, live muziek en spetterende wedstrijden kan er vanaf 17.00 u. gezellig worden gedanst. Op zondag 4 september volgt een gemeenschappelijke prijsuitreiking rond de klok van 16.00u; alle deelnemers en aanhang zijn van harte welkom!
Tot volgend jaar alvast!


BESTUURSMEDEDELINGEN aug 2016

September is alweer aangebroken, de RE/MAX Clubkampioenschappen zijn in volle gang met prachtig weer dit jaar. Het loopt prima dankzij de dames en heren van de commissie. Zaterdag 3 september is er een salsa-event vanaf 17.30 inclusief workshop en zondag natuurlijk de finales. Komt allemaal kijken. Tot einde seizoen wordt er nog genoeg leuks georganiseerd, daar zullen de diverse commissies u over vertellen. De Najaarscompetitie begint weer in het weekend van 16 september en duurt tot eind oktober, dat houdt het lekker levendig op het park.

Verder nog aandacht voor het volgende: NIET DE BAAN OP VOORDAT DEZE HELEMAAL DROOG IS. Iedereen die bij het lezen van deze kop precies weet wat er bedoeld wordt, kan dit stukje overslaan. Wie zich afvraagt waarom een natte baan een probleem kan zijn, graag verder lezen. Verschillende keren hebben we gezien of gehoord dat Roomburg'ers (te) snel na het sproeien de baan op gaan om te tennissen. Fijn dat u zo graag wilt spelen, maar door op nog natte banen te spelen, lopen we een groot risico dat ze de rest van het seizoen minder lekker spelen en slecht opdrogen. Dat mag niet gebeuren. Wacht daarom na het sproeien altijd tot alle plassen en glimmende plekken helemaal weg zijn. Uiteraard geldt dit ook na een regenbui. Ga ook nooit tussen de plassen op droge stukken van de baan spelen. Heb geduld tot de baan helemaal droog is, dan blijven de banen gedurende het jaar veel langer waterdoorlatend en goed bespeelbaar.

EVALUATIE BETAALD PARKEREN, wat wil jij kwijt? Tot onze grote spijt heeft de gemeente ondanks ons protest betaald parkeren op de Kanaalweg ingevoerd. De afspraak is dat het betaald parkeren deze winter door de gemeenteraad wordt geëvalueerd. Dat biedt een mooie kans om onze bezwaren nog weer eens goed aan de orde te stellen. Het bestuur heeft zich voorgenomen om de wethouder en de gemeenteraad een brief te sturen met onze zorgen en bezwaren. We kunnen ons voorstellen dat er clubleden zijn met een heel aansprekend persoonlijk verhaal waarom het voor haar/hem nu lastiger is geworden om naar Roomburg te komen, of met welke kosten dat gepaard is gegaan dit jaar. Mail ons als je zo’n persoonlijk verhaal hebt, dan nemen wij dat mee in onze brief ( secretaris@tcroomburg.nl) Ons streven is dat in 2017 de betaalregeling op de Kanaalweg gewoon weer is afgeschaft.

(aan deze Return werkten mee: Dauphine Slokker, Noor de Kruif, Gert-Jan Anker, Ruud van Gerwen, Ted van Haarlem, Frank Hoozemans en Erik Habold)

 

 

 

 

« Terug