Return digitaal

Return 33, juni 2016

 

Beste  Roomburg'ers,

De Sportzomer 2016 gaat gewoon door, regen of geen regen. Het EK nadert zijn ontknoping, Wimbledon is inmiddels alweer gestart en wij, arme amateurs moeten het doen met de droge momenten tussen de buien door. Gelukkig zijn die er genoeg. Er worden veelvuldig lekkere balletjes geslagen op onze 'courts'. In deze Return treffen jullie bestuursmededelingen aan, een kort verslag van het Golden Oldies toernooi en een verslag van de voorjaarscompetitie 

Eerst nu het bestuur
Juni is al bijna weer voorbij, het is zomer, maar wat hebben we al een nattigheid gehad. 
Laten we hopen dat het nu beter wordt, want er komen nog heel wat evenementen. 
Gelukkig was het stralend weer tijdens de Golden Oldies, veel inschrijvingen, lekkere lunch en fijne muziek. 
De competitieafsluiting, anders dan anders georganiseerd door de Evco, was ook heel gezellig, dit geldt ook voor de Jeugdclubkampioenschappen, heel veel enthousiaste kinderen deden mee, jeugdbestuur bedankt voor de organisatie. 

Wat kunt u nog verwachten?
De Open Leidse Kampioenschappen van 16 t/m 24 juli, een hele gezellige week met toptennis, maar ook uw tennismaatje of uw buur doet misschien mee, ga vooral kijken en genieten. Deze hele week zijn de banen gereserveerd voor het toernooi, dus er kan niet vrij getennist worden. Meedoen kunt u wel, speelsterkte 7 en hoger, inschrijven kan nog tot 3 juli op toernooi.nl.  Henny en medewerkers zijn de hele week druk in de weer met drankjes en lekkere maaltijden. Vrijdagavond is het feest. 
Van 8 t/m 14 augustus is het weer een gezellige drukte, want dan is het Impact Open Jeugdtoernooi, vooral ’s-middags weinig tot geen vrije banen, maar oh zo leuk om te zien allemaal met een muziekje en het beachtennis. 
Zondag 26 juni was de eerste Ladder zondag, Ted en Remmert waren er helemaal klaar voor. 
Er kan ook weer ingeschreven worden voor de Clubkampioenschappen senioren. Die zijn van 25 augustus tot en met 4 september, de organisatie hoopt op veel deelnemers, inschrijven ook op toernooi.nl. 
Impacttennis zit intussen ook niet stil, op drie maandagen en drie donderdagen organiseren zij de Nozeman 45+ inlooptraining voor senioren van 11-12.30 uur. U kunt nog meedoen op 30 juni, 4 en 7 juli. Op 7 juli afsluiting met lunch en muziek. Opgeven bij gertjan@impacttennis.nl. 
Tijdens de zomervakantie zijn er weer thuisblijverscursussen voor de jeugd en senioren, zie hiervoor www.impacttennis.nl 

P-kraskaarten 
Zoals u ziet krijgen wij nog heel veel gasten van buiten voor de diverse toernooien, hiervoor hebben wij p-kraskaarten nodig. Veel leden hebben al gehoor gegeven aan onze vorige oproepjes, waarvoor hartelijk dank.  Het bestuur doet nogmaals een dringend beroep op onze leden die wonen in de B-zone om bij de gemeente parkeer-kraskaarten te kopen, u kunt ze inleveren achter de bar en krijgt meteen uw geld terug. 

Baangebruik door andere clubs 
Andere gravel tennisclubs organiseren net als wij open toernooien, door de vele regen komen ze wel eens in de problemen, u heeft er vast begrip voor als wij ze proberen te helpen - weloverwogen natuurlijk – en ze het gebruik van een paar van onze banen toestaan. 

Slepen bij regen en sproeien 
Er werd laatst door junioren gewoon doorgespeeld terwijl er gesproeid werd, dat is heel slecht voor de banen. Wij verzoeken iedereen te slepen als het gaat regenen of het sproeien begint, kuiltjes in de baan waar water in komt te staan, krijgen we heel lastig weg. Slepen graag in kringen van buiten naar binnen, van hek tot hek en ook buiten de lijnen. 
Er wordt gesproeid om 12.00, 14.30 en 18.15 uur, het begint op baan 1 ( let dus op!) en gaat zo verder t/m baan 9.
Ouders, wilt u dit ook aan uw kinderen doorgeven. Wij hebben hier allemaal plezier van. 

Onderhoud park 
Het zal u, net als ons, opgevallen zijn dat er heel veel onkruid staat dat niet weggehaald wordt. Dit onderhoud ligt bij de gemeente en zij mogen geen onkruidverdelger meer gebruiken, dat is natuurlijk heel mooi, maar andere middelen helpen veel minder goed. Wij gaan de gemeente hierop aanspreken natuurlijk. 

Wij wensen u vast een geweldige zomer en fijne vakantie.

Tot zover de bestuursmededelingen.

De Technische Commissie bericht ons het volgende.

Voorjaarscompetitie 2016

De voorjaarscompetitie is weer voorbij en dan is het een mooi moment om de balans op te maken en de zegeningen te tellen. Helaas dit jaar iets minder dan andere jaren. Met slechts enkele kampioensteams (heren 5 op zaterdag van captain Paul de Beurs en heren 2 op zondag van captain Djoerd van Velzen) was de oogst mager dit jaar. Maar we hebben wel kunnen genieten van veel mooie potten. Er is veel strijd geleverd en dat leverde, ook bij verlies, tevreden gezichten op.

Dit jaar hadden we ook voor het eerst een team in de overgangsklasse op zondag. Het damesteam van captain Nelleke van Velthoven heeft een knappe vierde plaats behaald en mag dus volgend jaar weer onze vereniging in de overgangsklasse vertegenwoordigen.
De competitie verliep dit jaar heel soepel, mede uiteraard dankzij onze baancommissaris Kees Groen. Maar veel leden zijn inmiddels bekend met de etiquetteregels rondom de competitie en dat komt de sfeer ook ten goede. De weergoden zaten redelijk mee, alhoewel het af en toe behoorlijk koud kon zijn.
De afsluiting was dit jaar anders dan voorgaande jaren. Niet meer op de laatste zondag, maar op zaterdag een week nadat de competitie was afgelopen. De Evco heeft een leuk feest georganiseerd wat voor herhaling vatbaar is wat ons betreft. En ondanks het feest op zaterdag wist Heren 2 de volgende dag middels een inhaalwedstrijd alsnog het kampioenschap binnen te halen. Extra knap dus!
Nu de competitie voorbij is merken we ook meteen dat de baanbezetting een stukje rustiger wordt. De toernooien zijn begonnen en dat betekent ook dat leden op andere verenigingen hun wedstrijden gaan spelen. Altijd leuk om daar ook eens te gaan kijken. Vergeet vooral niet om bij ons eigen OLK te komen kijken. Overdag fantastische potten op het allerhoogste niveau bij het viersterren ranglijst toernooi. ’s Avonds ook veel mooi tennis gecombineerd met gezelligheid, hapjes, muziek etc. Het toernooi is van 16 tot en met 24 juli. Zelf meedoen kan natuurlijk ook, via toernooi.nl.
Na de OLK zullen veel leden op vakantie gaan, maar vergeet vooral niet in te schrijven voor de senior clubkampioenschappen welke van donderdag 25 augustus t/m zondag 4 september op ons park gehouden worden. Inschrijven gaat ook via toernooi.nl.

Alle competitiespelers bedankt voor de gezellig weken, een fijne en sportieve zomer  gewenst voor iedereen!

Sportieve groet,

De technische commissie

Dan de EVCO  over het toernooi voor de ouderen op vrijdagochtend 17 juni, waar gezelligheid primair is. Ofschoon de EVCO het toernooi thematisch gekoppeld had aan Wimbledon en de drie EVCO-dames in oogverblindend witte outfit rondgingen, was dat Britse kledingvoorschrift toch maar weinig opgevolgd en was de humor ook regelmatig niet tongue-in-cheek. De lunch was continentaal te noemen en levende muziek veraangenaamde het laatste uur. Over de opkomst had niemand te klagen. In terugblik klonk het uit de EVCO-monden: de Golden Oldies was weer een groot succes! Alsof ze tieners waren, startten ze met de ochtendgymnastiek, waarna ze met prachtig weer een leuk toernooi hebben gespeeld. Ze hebben de dag afgesloten met een heerlijke lunch verzorgd door Henny.

Tot zover de verschillende mededelingen. Beste Roomburger'ers, hopelijk nog veel goed weer deze zomer, veel lekker tennis en après-tennis bij ons, als het even kan op het terras, en geniet van een fijne vakantie (alle jeugd en degenen die komende weken hun vakantie opnemen). Medio augustus starten de lessen weer en wordt er weer van alles georganiseerd. Wij houden u op de hoogte. Neem ook regelmatig een kijkje op de site.
 

 

 

 

« Terug