Return digitaal

Return 32, december 2015

 

z

Beste Roomburg'ers, de laatste digitale Return van 2015. Alweer wééééken geleden dat jullie de laatste ballen sloegen op jullie  eigen park. Velen van jullie zijn inmiddels actief op diverse winterbanen of in de hal. Prima, om de conditie en vaardigheid zodoende op peil te houden. Maar eerst nu de kerstvakantie en/of kerstdagen en oud&nieuw (waarin iedereen maar even minder aan conditie en dergelijke zal denken?)  Wij wensen jullie allen een heel plezierige tijd en een hopelijk goed begin van 2016. En we zien jullie allemaal graag in het nieuwe jaar terug op of rond ons eigen gravel.
We doen in deze aflevering weer ons best jullie zo kernachtig mogelijk bij te praten. Jullie vinden hieronder enige bestuursmededelingen, de nieuwe evenementencommissie die zich voorstelt, persoonlijke verslagen van de laddercompetitie en de clubkampioenschappen en we eindigen met  een treurigstemmend nieuwsfeit.

We starten met de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering op 10 januari a.s, 's middags. Klik hier voor de voorlopige agenda.

Voor nog een aantal andere bestuursmededelingen klik hier.

We hebben een nieuwe EVCO. De dames stellen zich hieronder graag op enthousiaste wijze zelf voor. We geven ze graag ruim baan, maar niet nadat we de afgetreden commissie heel hartelijk willen bedanken voor de vele jaren vol mooie sportieve en soms minder sportieve activiteiten die ze mogelijk maakten. Groot respect daarvoor!
Hallo, we zijn de nieuwe EVCO: Heidy Aartman, Kim Opdam en Noor de Kruif. Afgelopen jaar hebben we het 60-jarig jubileum georganiseerd. Dat vonden we heel leuk! Dit jaar gaan we met net zo veel enthousiasme de evenementen van Roomburg organiseren. Binnenkort gaan we aan de slag met het programma voor het nieuwe seizoen. Heb je ook leuke ideeën of wil je helpen bij de organisatie van een van de evenementen? Laat het ons dan weten via evenementen@tcroomburg.nl. Jullie horen snel van ons! 
Groetjes, Heidy, Kim en Noor 

 

Laddercompetitie 2015 
Weer wisten veel leden de tennisbanen ook op zondagavond te vinden, als deelnemers aan de laddercompetitie. Voor de zevende keer op rij werd dit evenement, onder soepele leiding van Remmert de Vries en Ted Paap gespeeld. Tijdens zes zondagen werkten 52 deelnemers (en soms invallers), verdeeld over vijf poules hun partijen af. Dat het ook ergens om ging, was duidelijk. Na iedere twee ronden stroomden de bovenste twee teams van iedere poule door naar een hogere en degradeerden de onderste twee daaruit. Zo ontstond er een wervelend toernooi, waarbij de grens tussen eeuwige roem en diepe droefheid flinterdun was…….Na afloop wisten de meesten wel de bar te vinden, om met gevulde glazen te verbroederen en alle missers & winners nog eens de revue te laten passeren. Mede dankzij het mooie weer (van de inhaalavonden hoefde er niet een te worden gebruikt)  bleef het die zondagavonden  lang onrustig in het park……
20 September was de afsluitende avond van het laddertoernooi. Daar werden de winnaars van de verschillende poules in het zonnetje gezet door Remmert en Ted. Ook werd de ‘fairplay’ prijs toegekend aan Sacha en Pieter Westerhuis, die bovendien de tweede plaats in de A-poule veiligstelden. 
Hieronder een overzicht van de poulewinnaars: 
Poule E : Carla van der Poel & Nanine van Ette 
Poule D : Carien Langeveld & Steven de Bie
Poule C : Jasper Corbet & Ornett Stork
Poule B : Carina Fransen & Alexander Drijver
Poule A : Remmert de Vries & Arjan Moerman, zij wisten bovendien als eersten een ongeslagen record te bereiken. 
Volgend jaar zal de competitie wederom in dezelfde periode worden gespeeld. Daar de animo groot blijkt, is het zaak goed de inschrijfdatum in de gaten te houden (lees Return), zodat u niet achter het net vist. Hopelijk dan net zo’n succesvolle achtste editie! 
Dick Hilarius

Clubkampioenschappen 2015
Moet er nog regen zijn? De clubkampioenschappen 2015 gaan de geschiedboeken in als een van de natste edities ooit. De sfeer was al direct gezet toen ik, Frederic Lens, iedereen van de wedstrijdcommissie moest optrommelen voor aanvang van de eerste speeldag, donderdag 27 augustus, om de banen te ‘sponsen’. Mooi woord trouwens. Om het een beetje te visualiseren: sponsen is het opslurpen van water op de baan door een grote, met spons omgeven, deegrol te rollen over de natte plekken.
Na dit toonbeeld van uitmuntend teamwork, zijn we als toernooileiding erin geslaagd om de eerste speeldag toch door te laten gaan. Mijn vuurdoop als wedstrijdleiding werd positief bevonden door mijn collega’s/toernooileiders, waarna ik als volwaardig lid werd gekroond door opperhoofd Frank Hoozemans. Mijn oprechte dank Frank, om een zuiderbuur op dergelijke wijze met open armen te ontvangen (en dit in tijden waar vluchtelingen het zo moeilijk hebben). 
Het eerste weekend hadden de weergoden gelukkig meer genade. Wellicht heeft het uitdelen van kleurrijke gripjes aan de deelnemers ons meer grip op de situatie gegeven. Tropische temperaturen en volop zon. Typisch Nederlands zomerweer dus. Omdat we de buien voor de komende week aan zagen komen, wilden we zoveel mogelijk wedstrijden plannen tijdens dat eerste weekend. De rest van de week was het weer alle hens aan dek en roeien met de riemen die we hadden om niet te verzuipen… Sommige dagen werden volledig afgelast, op andere dagen kon toch een deel van de partijen doorgaan. De toernooileiding had de handen vol aan het verzetten van wedstrijden. Helaas moesten enkele wedstrijden van de poulefases en alle kruisfinales zelfs afgelast worden wegens gebrek aan beschikbare banen. De moed zakte ons soms in de schoenen, maar door te pas en te onpas het woord ‘gezellig’ te gebruiken zijn we erin geslaagd om de boel wat op te vrolijken. Bedankt Suzan! 
Uiteindelijk is het gelukt om de halve finales en de finales in het weekend van 5-6 september te laten doorgaan. De hoogste herencategorie, waar ik tegen de latere winnaar Gert-Jan Stevens kopje onder ging, had een verdiende winnaar. Gelukkig had ik mijn zwembandjes bij mij. Over de hoogste damescategorie valt niet veel te zeggen. Celine was de enige die zich had ingeschreven, dus eigenlijk is zij de morele winnaar en verdient ze toch ook een vermelding in dit stukje. 
Met dank aan iedereen die heeft meegedaan tijdens de clubkampioenschappen: hopelijk hebben jullie je geamuseerd en doen jullie volgend jaar gewoon weer gezellig mee in een zonnigere editie. Ook bijzondere dank aan mijn vermakelijke toernooileidingcollega’s: Annette, Celine, Frank, Jeffrey, Suzan, Ted & Wouter. 
Zuiderse groeten, Fred

In Memoriam Sander Tichler 
Ons bereikte het droevige bericht dat Sander Tichler op 5 december jl. is overleden. Hij werd slechts 22 jaar oud.
Sander was de zoon van Robin en broer van Marit Tichler, beiden actieve leden van Roomburg. Ook Sander is in het verleden een enthousiast lid van onze vereniging geweest. 
Ruim tien jaar geleden openbaarde zich een ernstige ziekte bij hem, die dankzij periodieke, zware behandelingen steeds weer bedwongen kon worden. Sander had een enorme wilskracht en bleef zijn ziekte telkens een stap voor. Uiteindelijk won hij die strijd niet.
Zijn korte leven kende enige hoogtepunten: bijvoorbeeld zijn betrokkenheid bij Alp d’HuZes maar vooral zijn intensieve bemoeienis met de oprichting van het  Hospice voor jongeren Xenia aan de Hooigracht.
Niet alleen deze activiteiten zullen we ons van hem blijven herinneren, maar vooral zijn levendige stralende ogen.
Wij wensen zijn familie en vrienden sterkte toe met dit verlies.

 

(aan deze Return werkten mee: Dauphine Slokker, Manfred Marang, Kim Opdam, Dick Hilarius, Frederic Lens, Frits Quadekker en Erik Habold) 

 

 

 

 

« Terug