Return digitaal

Return 31, september 2015

 

Beste Roomburg'ers, de 31e digitale Return met nieuws en mededelingen midden in de week vol reuring van de clubkampioenschappen. Kom vooral in groten getale kijken naar leuke wedstrijden van (regelmatig) goed niveau - niet voor niets doet de verenigingstop fanatiek mee - en vooral komend weekeinde als de (halve) finales gespeeld worden, zullen er bloedstollende partijen te zien zijn. Nu maar hopen dat het weer meewerkt. Klik hier voor alle wedstrijden. En als de link bij jou niet werkt, gewoon naar de site van Roomburg gaan en via Clubkampioenschappen/inschrijven en uitslagen gaan naar Wedstrijden.

 

Dan enkele mededelingen van het bestuur, de EVCO, de jeugdcommissie en de TC.
* Eerst de EVCO.
Noteer alvast in je agenda: zondag 11 oktober mosseltoernooi. Dé afsluiting van het gravelseizoen met lollig tennis en mossels eten toe!

* Dan deelt de TC het volgende graag met iedereen. 
Najaarscompetitie van start
Vanaf 10 september gaat de najaarscompetitie weer van start. Op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag spelen de senioren. Op zondag de junioren. De najaarscompetitie wordt ieder jaar sterker en sterker, dus kom vooral een keertje kijken. Doordeweeks starten de wedstrijden om 19 uur. Op zaterdag om 12.30 uur. De junior toppers spelen op zondagochtend.
Er zijn altijd banen vrij om zelf nog te spelen. Dus bij mooi weer gezellig naar Roomburg!

* De jeugdcommissie meldt het volgende.
Beste jeugdleden,
De najaarscompetitie gaat beginnen. En wel op zondag 6 sept voor Rood/Oranje, op woensdag 9 sept voor Groen en op zondag 13 sept voor Geel. Dit najaar doet een record aantal kinderen mee aan de najaarscompetitie. We wensen alle teams veel plezier en stuur ons vooral leuke teamfoto’s en actiefoto’s, die zetten wij op facebook en/of de Roomburg website.
Vrijdagmiddag-instuif In het voorjaar hebben we voor het eerst de vrijdagmiddaginstuif georganiseerd. Dat was zo leuk, dat we daar in het najaar mee doorgaan. Voor 5 euro speel je vijf kwartier en krijg je ook nog een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Je kan je inschrijven op de lijsten bij het informatiebord bij de ingang van de kantine en betalen bij Henny achter de bar.
Doe dus allemaal weer mee!! 
David & Goliath toernooi: Zondag 20 sept vindt weer het jaarlijkse David & Goliath oftewel Ouder & Kind toernooi plaats. Je kan je opgeven via de inschrijflijst in het clubhuis. Lekker met je ouders, opa/oma, tantes/ooms tennissen, hartstikke leuk!
Op zondag 30 augustus is het Leitensa-toernooi. Dit toernooi is vooral voor kinderen met nog weinig ‘wedstrijdervaring’. Vorig jaar hebben wij de wisselbokaal van de andere Leidse tennisverenigingen gewonnen en we gaan die natuurlijk proberen te verdedigen. De trainers hebben per kleur (rood, oranje en groen) een team van vier kinderen opgesteld en we wensen hen veel succes.
Website & Facebook Op de site (www.tcroomburg.nl) staat een overzicht van alle activiteiten bij “Jeugd”. Ook kun je ons volgen op Facebook:https://www.facebook.com/tcroomburg. Wordt dus ‘fan’ en volg ons op de voet!
De jeugdcommissie is dit jaar behoorlijk onderbemand. Dus zijn we op zoek naar ouders die ons volgend jaar willen komen versterken. Vind je het leuk om één of meerdere activiteiten te organiseren voor de jeugd, schroom niet en mail naar Erik op fepoel@hotmail.com. Wij en alle Roomburg jeugd zijn enorm blij met jullie hulp.
De jeugdcommissie, Sandra, Erik & Erik

* En tenslotte maar zeker niet het minst belangrijke het woord aan de voorzitter, Manfred Marang.
Ben jij de nieuwe penningmeester van onze club?
Heb jij kennis van en affiniteit met financiële zaken en wil je wat voor de club betekenen? Neem dan graag contact op met een van de bestuursleden want voor volgend jaar zijn wij op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wim Hendriks heeft aangegeven dat hij zijn zeer gewaardeerde rol als penningmeester na dit jaar wil overdragen. Daarmee komt een belangrijke plek in het bestuur van onze club vrij, waarvoor wij een enthousiaste nieuwe penningmeester zoeken.  Wim (06-57597200) en ik (06-53302728) zijn graag bereid om aan te geven wat er van je wordt verwacht en hoeveel tijd deze rol kost. Neem graag een keer contact met een van ons op als jij overweegt of penningmeester misschien iets voor jou is.
?Ook in andere commissies zijn er verschillende vacatures. Wat voor het bestuur geldt, geldt  ook voor andere commissies. Ook daar nemen gewaardeerde leden afscheid na dit jaar. Neem, als je je aangetrokken voelt tot een van de commissies of wilt weten wat ze eigenlijk doen, eens contact op met de voorzitter of een van de leden van die commissies. Zij kunnen je zeker vertellen waarom hun commissie zo leuk is, wat ze doen en waarom zij enthousiast zijn om actief voor de club te zijn.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het erg leuk is om met een team van clubgenoten zaken te overleggen en te organiseren. Ik hoop daarom dat veel Roomburgers zich aangesproken voelen en door dit bericht willen helpen om onze clubactiviteiten in de lucht te houden en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. 
Uitbreiding en verhuizing. Afgelopen jaar was er veel te doen over een eventuele uitbreiding van de hockeyclub en zijn verschillende scenario’s besproken waarin ook onze club betrokken was. Daarnaast heeft ons bestuurslid Klaas Jan Doeven een plan ontwikkeld voor een heel sportpark waarvan onze banen ook deel uit zouden maken. De verschillende plannen zijn met alle betrokken partijen, gemeenteambtenaren en voor de zomervakantie ook in de gemeenteraad besproken. Het ziet er nu naar uit dat er voor de betrokken clubs weinig gaat veranderen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de gemeente heel weinig geld beschikbaar heeft om de kosten die samenhangen met eventueel verhuizingen en uitbreidingen te dragen. Als bestuur blijven we open staan voor discussies met de gemeente, maar gaan we er voorlopig van uit dat we de komende jaren gewoon op de huidige locatie aan de Kanaalweg blijven.

Welnu, beste Roomburg-tennissers en tennisters, tot zover de mededelingen en het nieuws, Iedereen nog een aantal heel prettige gravelweken toegewenst in hopelijk fijn herfstweer, veel plezier ook bij het wintertennis elders voor degenen die zich daaraan 'bezondigen' en graag weer tot ziens in het voorjaar van 2016  op tc Roomburg. En raadpleeg, ook als je geen jeugdlid meer bent, eens de site en facebook.
De redactie

 
 

 

 

 

 

« Terug