Return digitaal

Return 30, juni 2015

 

Beste Roomburg'ers, 

Wat een goed weekend was dat, tien dagen geleden, het weekend van het 60-jarig bestaan! En wat een goed weer tijdens de tennisactiviteiten. En..... niet het minst belangrijke: wat een geweldige Jubileumcommissie die dit allemaal voor elkaar bokste, hier en daar fantastisch geholpen door anderen. Hieronder korte impressies van de verschillende activiteiten, voor degenen die er bij waren ter herinnering. En voor degenen die er niet bij waren om te lezen wat ze misten. Korte impressies, want op de site staan heel veel foto's die een perfect beeld geven van hoe leuk, leerzaam en lollig het was. Ze zijn gegroepeerd naar activiteit. Ga op de site naar Foto's en klik de map 60-jarig jubileum aan.

Verder in deze digitale Return nieuws van het trainersfront, van het bestuur, van de TC en van de evenementencommissie.

Eerst het jubileum. De aftrap was op vrijdagochtend, een toernooi voor de 40+'ers. Zesenvijftig oudere leden sloegen in wisselende samenstellingen drie keer dertig minuten gezellig een balletje.. Er was niets te winnen, het ging puur om de schoonheid van het spel. De spanning zat 'm in de verrassing die de Jubileumcommissie in petto had: aardbeien met room en een prima lunch met live muziek ter afsluiting van deze eerste feestvreugde. De grote loungebank achter op het terras, aangeboden door de Jubileumcommissie, was inmiddels allang in gebruik genomen.
's Middags waren de banen het domein van de jeugd. Eerst een clinic voor de jongsten tot 12 jaar, gevolgd door een hapje en kinderdisco. De jeugd (12-17) startte met wat eten en ging toen de banen op voor een clinic, waarna ze hun algemene ontwikkeling mochten laten zien in een heuse pubquiz. Dit alles georganiseerd door onze trainers van Impact, geholpen door een flink aantal vrijwilligers. Zagen we daar bijvoorbeeld niet ons bestuurslid Klaas-Jan Doeven ijverig proberen de jonkies uitgekiende slagen te laten maken en waren er zelfs niet hele trainersgezinnen ingeschakeld om alles op rolletjes te laten lopen? Hulde in ieder geval voor Impact die zo'n negentig kinderen en tieners een heel prettige middag of avond bezorgden. 
We vroegen een paar deelnemers naar hun ervaringen. Nina (8) en Mila (9) wisten eigenlijk niet wat een clinic is maar hadden het wel naar hun zin gehad. Volgens Bram (12) is dit een clinic: oefeningen maar niet zoals elke week bij de les. Volgens Max (11) heet waar je dingen leert een clinic. De beide meiden vonden de bak met water (waar je je hoofd in mocht dompelen als je een punt scoorde) en het gevangenisje-spel het leukst. En de disco, "...maar ik moest vroeg weg", aldus Mila. Tja, hoe hard kan het leven niet zijn! Bram was het meest te spreken over het dubbelen met twee achter en twee voor. Hij kon de rare vragen van de pubquiz wel waarderen, bijvoorbeeld of een paard kan overgeven. Aan  Max en Alex (14) was die quiz niet zo besteed. Max: "De clinic was het leukst omdat je daar dingen leert." Het was dan wel weer zo dat je in de quiz prijzen kon winnen, zoals een halfuur tennisles of tennisballen.
Daarmee kwam een einde aan de vrijdag.
Zaterdagavond was het feest oftewel eten, kletsen en dansen geblazen. Het eerste ging gesmeerd, het tweede vereiste extra vaardigheden door de muziek die iedereen als het ware dwong in de richting van het derde. Maar gedanst werd er. En hoe! Zo zagen we Dusjanka en Senna in geheel andere poses, met verbluffender voetenwerk, dan normaal bij het rackettrekken. Dauphine Slokker verwoordt het zo: "Vol verwachting op naar Roomburg voor de feestavond. Bij aankomst werden we verwelkomd door dames van de jubileumcommissie met een armbandje, muntje, bonnen en een lekkere welkomstcocktail en het clubhuis was festivallerig versierd, gezellig! Bij de marktkraam saté, hamburger en patat (in een puntzak) gehaald, smaakte heerlijk (...) Men had er zin in want er werd verder de hele avond gedanst, vooral ook door de dames van de jubileumcie. Die waren opgelucht dat het hele weekend zo goed verlopen was natuurlijk. Hulde aan jullie hoor, perfect georganiseerd."
Kortom, een geslaagd feest. Heel plezierig ook was het om er leden van alle leeftijdsgroepen tegen te komen.
Gelukkig voor de feestgangers begon het swingtoernooi op zondag pas om 12 uur. Ook dit, het wordt eentonig, beste lezer, was een zeer geslaagd 'feestje'. Ruim zeventig tennissers (leden en introducé's; er was helaas zelfs een kleine wachtlijst) waren drie partijen van 40' drukdoende zoveel mogelijk lootjes bij elkaar te sprokkelen om in de nazit bij de borrel hun kansen op de fabelachtige prijzen te optimaliseren. Maar gelukkig is hier sprake van een uiterst democratische opzet: ook al is je tennis niet van het hoogste niveau, je kan zomaar de hoofdprijs winnen. Nogmaals Dauphine: "En daar waren ze weer, de Acoustigirls, een groot succes bij de Golden Oldies op vrijdag, dus werden ze nog een keer opgetrommeld om de nazit van het toernooi met fijne liedjes op te omlijsten."
Nogmaals verwijzen we je graag naar de foto's: sprekende beelden in groten getale.

 

 

Verslag voorjaarscompetitie TC Roomburg 2015
Dit seizoen startte de voorjaarscompetitie zeer vroeg. De banen waren nog maar amper open toen we met 34 teams de competitie in gingen. Sommige spelers hadden nog niet eens de kans gehad om op gravel te oefenen. Desondanks ging iedereen fanatiek van start. Het weer zat bijna alle dagen mee en er werd flink strijd geleverd op de banen. Dankzij onze baancommissaris Kees Groen verliepen de zaterdagen en zondagen weer vlekkeloos.
Vorig jaar hadden we veel kampioenen te vieren. De meeste kampioenen van vorig jaar speelden een klasse hoger en moesten er hard voor werken om zich te handhaven. Het leverde in ieder geval veel strijd op. Ook was mooi om te zien dat ons eerste herenteam op zondag de doelstelling om te handhaven ruimschoots gehaald heeft. Ze eindigden slechts een puntje van de nummer twee in de poule. Knappe prestatie in de eerste klasse!
De meeste kampioenen waren dit jaar te vinden in de doordeweekse teams. Van de zes teams werden er maar liefst drie kampioen:  Maandagochtend Dames 1, Woensdagavond Dames 1 en Donderdagavond Heren 2. Een mooie score van 50%, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Op zaterdag hadden we slechts één kampioen: Dames 2. En toen we op zondag de afsluiting van de competitie hadden, waren er op dat moment nog geen kampioenen op zondag te vermelden. Dat had te maken met de weersomstandigheden. Net op de laatste dag werden we getroffen door regen. Dus inhaalwedstrijden. Uiteindelijk behaalden Heren 4 en Heren 1 35+ een week later alsnog het kampioenschap. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd!
De afsluiting werd dit jaar iets anders ingestoken doordat we, naast een lekker buffet, de barbecue hebben aangestoken. Grillmeister Klaas-Jan en zijn collega’s hebben ondanks het slechte weer iedereen van een versgebakken hamburger en stokje saté kunnen voorzien. Leuk initiatief van de heren!
De toernooien zijn nu begonnen en we hebben ook al weer ingeschreven voor de najaarscompetitie. 
We wensen iedereen veel sportieve wedstrijden toe en hopen dat het seizoen blessurevrij en met veel plezier mag worden voortgezet. Vergeet hierbij zeker de Open Leidse niet: voor zowel spelers als toeschouwers een mooi evenement op ons eigen Roomburg!
Met sportieve groet, de TC

Enkele korte mededelingen van het bestuur en van de EVCO:
- kijk vooral ook op de site voor nog meer nieuws
- het bestuur zoekt een nieuwe penningmeester; meld je aan of tip mogelijke kandidaten!
- noteer alvast in je agenda: Mosseltoernooi dit jaar op 11 oktober

Mededelingen van Impact
Voor het eerst gaan we de thuisblijverscursus voor de senioren organiseren.
Thuisblijverscursus Classic (20 t/m 24 juli)
Vijf doordeweekse dagen
Ochtendprogramma: twee uur tennistraining.
Kosten zijn 100 euro p.p.
Aanmelden kan via www.impacttennis.nl onder de knop events of via mijn impact.

Impactdubbeltoernooi
Zaterdagavond 4 juli organiseert Impact Events het Impactdubbeltoernooi op tennisvereniging TC Roomburg.
Dit houdt in: drie keer een dubbelwedstrijd met wisselende partners en tegenstanders. De indeling zal worden gemaakt op basis van niveau, zodat het ook voor beginnende tennissers leuk is om mee te doen. Om 19.00 uur beginnen de eerste wedstrijden en uiterlijk om 23.00 is de laatste wedstrijd afgelopen. 
Het dubbeltoernooi is voor spelers van 18 jaar of ouder. Na de laatste ronde is er een prijsuitreiking met mooie prijzen. 
De kosten voor dit toernooi zijn 10,00 euro per persoon en hiervoor krijgt u, naast de leuke wedstrijden, ook hapjes en een drankje.
Aanmelden kan via www.impacttennis.nl onder de knop events of via mijn impact

Thuisblijverscursus (jeugd)
De grote vakantie komt al weer aardig in de buurt. Impact wil jullie graag op de hoogte brengen van de activiteiten die speciaal voor de jeugd in deze vakantieperiode worden opgezet.
Voor de jeugd die niet of niet meteen op vakantie gaat en graag door wil gaan met lessen organiseert Impact Tennis Events de zeer populaire "Thuisblijverscursussen."
1.   Thuisblijverscursus Classic
Vijf doordeweekse dagen
Ochtendprogramma: twee uur tennistraining van 10.00 - 12.00 uur.
Kosten zijn 100 euro p.p.
2.   Thuisblijverscursus DELUXE
Vijf doordeweekse dagen,
Volledig dagprogramma van 9.00 - 18.00 uur, inclusief lunch.
Ochtendprogramma: een uur warming up en twee uur tennistraining van 10.00 tot 12.00
Middagprogramma tot 18.00: bijvoorbeeld zwemmen, bowlen, bioscoop, strand en tennistoernooitjes (afhankelijk van het weer). 
Voor kinderen vanaf 7 jaar (met een zwemdiploma!).
Kosten zijn 300 euro p.p.
Ouders, vooral de Thuisblijverscursus DELUXE is de afgelopen twee jaar een succes gebleken! U heeft de hele dag geen omkijken naar uw kind. Terwijl u naar uw werk gaat, nemen wij uw kind veilig onder onze hoede en speelt het samen met kinderen die allemaal graag op de tennisbaan staan. Daarnaast is uw kind vrijwel de hele dag sportief en/of in de buitenlucht lekker bezig.
De thuisblijverscursussen worden georganiseerd bij TC Roomburg en TV Zuid-West van:
13 - 17 juli (week 29) (TV Zuid-West i.v.m. open toernooi bij TC Roomburg)
20 - 24 juli (week 30) (TC Roomburg)
27 - 31 juli (week 31) (TC Roomburg)
4 - 7 augustus (week 32) (TC Roomburg)
10 -14 augustus (week 33) (TV Zuid-West)
Aanmelden kan via impacttennis.nl

Met vriendelijke groet,

Bartel Swart en Gert jan Anker

Impact Tennisorganisatie
www.impacttennis.nl
gertjan@impacttennis.nl
06-46057174

 

 

 

« Terug