Return digitaal

Return 40, september 2018

Beste mensen, hieronder verslagen van de Open Leidse, de clubkampioenschappen, de competities, het introducétoernooi, het glow-in-the-dark en golden oldies-toernooi. Vervolgens een vooruitblik op de laatste evenementen en tenslotte mededelingen van het bestuur.

We starten in de tijd achteraan met het meest recente toernooi, de  Clubkampioenschappen. 
 *Bericht van de toernooicommissie.

Het zit er weer op. De Roomburg Senioren Re/Max Clubkampioenschappen. Het was super om tien dagen lang zoveel Roomburg'ers op de club te zien spelen, met elkaar en tegen elkaar. Er werd gestreden in alle geledingen, singles en dubbels, in de categorieën 2-4 tot en met 8-9. Na de wedstrijd samen een drankje doen op het terras in het zonnetje, met een lekker hapje erbij. Woensdag en donderdag hadden we een klein weer-dipje. Er was zóveel regen gevallen dat er hard gewerkt (gesponsd) moest worden om banen bespeelbaar te krijgen. Woensdag lukte dat deels, maar donderdag regende het weer en toen waren de banen zo verzadigd, dat helaas alles moest worden afgelast. Gelukkig lieten de meeste wedstrijden zich goed verzetten en pakten we vrijdag de draad weer op.
Vrijdagavond stond in het teken van de nu al legendarische Roomburg PubQuiz en Loterij. Het fietsenrek stond nog nooit zo vol en het clubhuis bleek opeens bijna te klein. Veertien teams met toepasselijke namen (o.a. Forty-Love, Swart Wit, Deuce Coming) streden voor de winst. Het fanatisme van de Roomburg'er beperkt zich dus niet tot de tennisbaan! 
Zaterdag en zondag weer fris op de baan, met op zondag de laatste mooie finale partijen waar het publiek van heeft genoten.  Rond 17.00 uur waren alle winnaars bekend en werden na een afsluitend woordje van onze voorzitter John Doove de prijzen uitgereikt. Zo sloten we dit mooie en gezellige onderlinge toernooi af. 
Al met al wat ons betreft een geslaagde editie, op naar 2019!!

 *Terug in de tijd naar de Open Leidse. Thomas Quadekker van de OLK-commissie:

Afgelopen jaar werden de 63e OLK gespeeld. In tegenstelling tot de voorgaande twee edities, viel het toernooi weer in de (gunstige) tweede week van de vakantie. Dit merkten we snel aan het aantal inschrijvingen, dat ten opzichte van de vorige twee jaar flink hoger lag. We hebben gepoogd zoveel mogelijk wedstrijden in het voorweekend te plannen. Helaas valt traditiegetrouw ruim de helft van de wedstrijden in het voorweekend uit, omdat spelers nog in andere toernooien spelen. Gelukkig zijn we dit gewend en weten we inmiddels precies hoe we dit op moeten lossen. Buiten het grote aantal deelnemers was ook het grote aantal toeschouwers dit jaar opvallend. Het goede weer zorgde voor mooie zomeravonden met een vol terras en meeslepende wedstrijden.
Op dinsdag hebben we wederom een clinic voor de jeugd van Roomburg georganiseerd. Na de 'pilot' van vorig jaar, hebben we de stier dit jaar wat eerder bij de hoorns gevat. Jesse Timmermans (9e van NL) en Kevin Boelhouwer (7e van NL) hebben de clinic verzorgd met assistentie van onze eigen trainers. Er deden meer Roomburg'ertjes mee dan vorig jaar, mede door de thuisblijverscursus. 
Op woensdag is er zoals elk jaar de sponsorborrel geweest onder leiding van Niek. Dit was allemaal erg goed geregeld en traditioneel druk bezocht door de sponsoren van onze club. In de loungehoek op het terras zijn de sponsoren in de watten gelegd met een hapje, drankje en mooi tennis op baan 1.
Op donderdag is er voor het eerste een borrel geweest voor alle vrijwilligers van Roomburg. De borrel kwam wat langzaam op gang, maar uiteindelijk was toch bijna elke commissie vertegenwoordigd. Leuk! 
Al met al blikken we terug op wederom een superleuke week. Het weer was goed, de deelnemers waren gezellig en de buurt heeft niet geklaagd, ondanks de grote hoeveelheid publiek. Naar ons weten heeft Henny bij vlagen ook een goede week gehad. Veel deelnemers van zowel het ranglijst- als het open toernooi hebben ons al beloofd volgend jaar weer mee te doen, dus we kunnen niet wachten!

 *Dezelfde Thomas over de competities namens de TC:

Afgelopen voorjaar heeft -zoals iedereen vast heeft gemerkt- de voorjaarscompetitie plaatsgevonden. Ongeveer 250 enthousiaste Roomburg'ers hebben dit jaar deelgenomen aan de competitie. Er zijn vier teams kampioen geworden, namelijk
- Zondag heren 1 (2e klasse)
- Zaterdag dames dubbel 35+ 1 (3e klasse)
- Zaterdag heren dubbel 35+ 2 (3e klasse)
- Zaterdag gemengd dubbel 35+ 1 (3e klasse)
De afsluiting met barbecue was erg gezellig op zowel zaterdag als zondag.
We staan nu aan de start van de najaarscompetitie. Met 19 teams, is de animo weer goed! Binnenkort zullen de baanschema's op de site worden gepubliceerd, waar te zien zal zijn welke banen door de najaarscompetitie zullen worden gebruikt. Bij het samenstellen van de banenschema's proberen we zoveel mogelijk banen vrij te houden om ook lekker vrij te kunnen spelen. Dit lukt gelukkig goed, maar helaas is dit in een paar weekenden niet op elk moment mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen, raden we aan om even naar de club te bellen als je twijfelt of je kan spelen.
Volgend jaar speelt het eerste herenteam op zondag weer 1e klasse. De TC zal samen met de jongens aan de slag gaan om zo goed mogelijk te presteren en zich te handhaven in de 1e klasse. Hierbij kan het team jullie steun goed gebruiken! Komen jullie vanaf april naar het mooie tennis op eigen club kijken?? 

 *Dan kan de EVCO terugkijken op een aantal geslaagde evenementen. Lees hun verslag.

Glow in the Dark toernooi
Zaterdagavond 27 februari 2018… Meer dan 40 ouders, kinderen en tennisvrienden verzamelden zich in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. De tennishal was in duister gehuld. Slechts de speciale lijnen lichtten op in het blacklight, net als de witte kleding en glow make up.

Tja, en dan tennissen! Dat viel niet mee, maar leverde heel grappige situaties op. Soms zag je pas als je terug was in de kantine wie je tegenstanders waren geweest ! Het was een super gezellig sfeertje en na de prijsuitreiking bleven nog velen hangen.
 Voor herhaling vatbaar?

 

Golden Oldies – vrijdag 15 juni

Vrijdag 15 juni was een prachtige zonnige dag en ruim 30 enthousiaste doorgewinterde tennisliefhebbers, die zich  hadden aangemeld voor de Golden Oldies, lieten elkaar flink rennen met goed geplaatste ballen. Voor de lunch hadden zich nog meer liefhebbers gemeld. Henny en Anja hadden er veel werk van gemaakt. Een prachtig buffet met voor ieder wat wils stond voor ons klaar.
Introducétoernooi – zaterdag 23 juni
Het was een schitterende dag voor het traditionele Introducétoernooi. Broers, zussen en vrienden kwamen naar Roomburg voor een aantal leuke potten tennis en om een gooi te doen naar de mooie prijzen. Met ter afsluiting een borrel en wat lekkere hapjes is dit toernooi het bezoeken waard!

Maar het seizoen is nog niet ten einde, de EVCO organiseert op zaterdagavond 22 september het “Play drink sing and repeat” toernooi! En op zaterdag 6 oktober tenslotte het niet-te-missen Mosseltoernooi.

  

 *Na al dit volwassenentennis (en nazitten en borrels en hapjes) nu bericht van de Jeugdcommissie:

David & Goliath-toernooi  
Dit jaar sluiten we af met het leukste toernooi van het jaar: het traditionele toernooi tussen de Davids en de Goliaths, ook wel bekend als het ouder-kind toernooi. Op zondag 14 oktober zijn jullie van harte welkom vanaf 15.00 uur. We gaan eerst tennissen en sluiten af met een heerlijke maaltijd bij Henny!  Wie worden de opvolgers van Erik en Casper van Biemen en winnen Henny’s wisselbokaal?. Geef je op met een van je ouders, je grote zus of broer of zoek een oudere speler op de club. De inschrijflijst hangt op het bord in de gang van het clubhuis.

 

 

 

 

 

 *En tenslotte vraagt het bestuur nog aandacht voor het volgende:

Ontwikkelingen rondom het Roomburgpark
TC Roomburg werkt actief samen met alle betrokken organisaties om tot een goede oplossing voor het park in de wijk te komen. Het bestuur ziet grote kansen in de samenwerking voor onze club en de wijk.
Een laatste update van het gemeenteproces: de hockeyclub gaat definitief  niet naar de Vliet. Op 17 september a.s. is er weer een  gezamenlijke sessie met alle betrokken partijen van het Roomburgerpark.
Voor meer informatie : zie ook de website 
https://nieuwroomburgpark.nl                                 Vacatures commissies:
Naar aanleiding van de oproep in de laatste bestuursnieuwsbrief hebben we een nieuw lid in de Onderhoudscommissie gekregen: Laurens Slooijer, welkom!
Maar er zijn nog meer vacatures in diverse commissies. Niek Bakker neemt na jaren grote inzet een stap terug in de sponsorcommissie. Wanneer je het leuk vindt om in een commissie te gaan of een activiteit te helpen organiseren, laat het ons dan weten!

 Er zijn nog vrijwilligers nodig voor:
De Sponsorcommissie
 
De Onderhoudscommissie 
Technische commissie (TC):
Thomas Quadekker zal in het nieuwe seizoen voorgesteld worden als voorzitter van de TC, we bedanken Sjoerd Jenninga voor het werk  dat hij verzet heeft als voorzitter de laatste jaren. Er wordt nagedacht over een nieuwe opzet voor de TC. Wanneer daar meer informatie over bekend wordt, zullen we dit laten weten aan de leden.                                                                       
De Zomer van 2018 met OLK, Open Jeugdtoernooi, Leitensa en Unicum op bezoek.
In de zomer is onze club gastheer geweest voor de leden van TC Unicum. Omdat deze leden i.v.m. de aanleg van het nieuwe park niet konden tennissen op hun eigen park hebben we hen de gelegenheid gegeven om bij ons te komen spelen in de maanden juli en augustus.
Het Roomburg-bestuur wil alle Roomburg-leden bedanken voor de sportieve gastvrijheid. Dat dit zeer gewaardeerd werd door Unicum bleek wel bij de opening van het nieuwe Unicumpark afgelopen zaterdag 8 september en de mail die nog nagestuurd werd : “ Tijdens de vernieuwing van de banen van TC Unicum was TC Roomburg zo gastvrij Unicum leden toegang te geven tot jullie park zodat zij in de vakantieperiode door konden spelen. We weten dat daar veel gebruik van is gemaakt en dat het wellicht soms tot overlast heeft geleid. We willen graag het Bestuur en de leden van TC Roomburg hartelijk danken voor deze zeer gewaardeerde sportieve gastvrijheid. Dit is door onze leden zeer op prijs gesteld. Voorzitter TC Unicum”
Tijdens het OLK is het Cees Kooleracket uitgereikt aan Henny Glasbergen en zijn team. Henny werd middels deze onderscheiding bedankt voor vele jaren grote inzet vanuit de catering tijdens 15 jaren OLK.

Met veel plezier kijken we terug op een gezellig en geslaagd Open Jeugdtoernooi, dat in augustus op onze club georganiseerd werd. Gesponsord door Teddy Kids. Met dank aan Storm, Bauke, Maarten, Vincent, Klaas Jan en Erik werd het een topweek! Dank voor jullie inzet.

Twee weken later was het alweer tijd voor Leitensa. Dit jaarlijkse Leidse toernooi tussen de jeugd van de Leidse tennisclubs was dit jaar op Roomburg. Veel bekende kids van andere clubs waren aanwezig. Overall won Zuid-West, maar Roomburg won de oranje categorie!

 

(aan deze Return schreven mee: Sas Evers, Carina Fransen, Erik Habold, Sandra Poel, Thomas Quadekker en Astrid Verheul)

 

 

 

 

 

 

« Terug