Return digitaal

Return 36, eind juni 2017

Beste Roomburg'ers,

Nog maar even en het is weer een week vol drukte op ons park. Over ruim twee weken al begint het OLK (voor de nieuwe leden: de Open Leidse Kampioenschappen). Mooi dus als je als toeschouwer van gaaf tennis wilt genieten. En even een week geen tennis voor al die die-hard tennisfanaten die zo graag zelf het racket vasthouden. Besef echter dat een week, weliswaar gedwongen, rust enorm goed kan uitwerken op conditie en vaardigheid!

In deze Return treffen jullie weer zo kernachtig mogelijk nieuws, mededelingen en verslagen van de verschillende activiteiten bij ons en een stichtelijk, al meer dan honderd jaar oud gedicht, opgeduikeld door ons iets jongere, altijd ook historisch actieve lid Buck Goudriaan. Hopelijk lezen jullie het met plezier.

Beste mensen, 2017 bracht ons totnutoe veel mooi tennisweer, laten we hopen dat er nog veel mooie zomerdagen volgen. Iedereen in ieder geval veel plezier op de baan en gezellige nazitten op het terras toegewenst (of vooruit, in de kantine als het niet anders kan).

Eerst de EVCO (evenementen)

Allereest hebben we een heugelijk bericht want deze commissie wordt versterkt met Monica Opstal. Monica is al geruime tijd lid van de club en een graag geziene persoon op de toernooien. In de volgende editie van de Return zal ze zichzelf voorstellen.

De toernooien van de eerste helft van het seizoen zijn top verlopen: het openingstoernooi, het introducétoernooi en de golden oldies. Ondanks dat de opkomst iets groter had mogen zijn, hebben we met elkaar hele gezellige toernooidagen gehad. Tot nu toe hadden we ook heel veel geluk met het weer, wat natuurlijk ook goed meewerkt voor een gezellige sfeer! 

Op de planning staan nog het welbekende mosseltoernooi op 17 september en een nieuw familietoernooi op zaterdag 7 oktober vanaf 19 uur. Dit toernooi heeft een tof thema. Wat dat is, houden we nog even geheim! Hierover zullen we je in de loop van het seizoen meer vertellen, maar het belooft nu al heel leuk te worden! Noteer de data vast in je agenda!

Het volledige programma staat in de flyer hiernaast. Kunnen jullie het thema achter de toernooien raden?

Schrijf je in en doe mee!

We hebben er zin in!

Sportieve groet,

Monica, Noor, Kim & Heidy

 

Roomburg I'M Tennis Open Jeugdtoernooi:
Dit jaar organiseren we op Roomburg voor de zesde keer onze Open Jeugdtoernooi van 7 t/m 13 augustus. Het staat inmiddels bekend als een van de gezelligste jeugdtoernooien uit de regio. 
We spelen in alle categorieën, dus van de allerkleinsten tot de wat ouderen, van Rood, Oranje en Groen tot en met Geel t/m 17. 
Dus voor de kinderen die niet op vakantie zijn en een leuke tennisweek willen, met veel wedstrijden, BeachTennis en andere leuke activiteiten, je kan je hier inschrijven: 
https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=43B4B2FE-5779-461E-9A12-983F800E65D2

Je kunt een single, een dubbel en een mix spelen! Neem je tennisvriendjes en -vriendinnetjes mee en doe gezellig mee!

 

Clubkampioenschappen 2017, 24 augustus t/m 3 september
Lieve Sportvrienden!!!

Noteer vóór u op welverdiende zomervakantie gaat in de agenda: van donderdag 24 augustus tot en met zondag 3 september spelen we de clubkampioenschappen. Iedereen doet natuurlijk mee! Net als vorig jaar hopen we op mooi weer en een goed gevuld deelnemersveld. Uiteraard zijn er weer mooie prijzen te verdienen, maar meedoen kan belangrijker zijn dan winnen. Omdat iedere speler in zijn eigen sterkte speelt, zoals op het pasje staat vermeld, verwachten we leuke wedstrijden op ieder niveau. Het streven is om de spelers verschillende wedstrijden te laten spelen via het zogenaamde poule systeem. Dat kan als er voldoende inschrijvingen zijn. Tijdens de CKS zullen er minder banen beschikbaar zijn voor vrij spelen. Door mee te doen ben je verzekerd van het spelen van een aantal leuke partijen en je leert vaak ook nog eens nieuwe tennispartners kennen met wie je na het toernooi nog een balletje kunt slaan. Een uitgelezen kans die je niet kunt laten liggen! 
Inschrijven kan via www.toernooi.nl. De inschrijving is al geopend dus SCHRIJF JE NU IN!!! 
 

Bestuursmededelingen
We koersen langzaam naar de zomervakantie en voor het zover is, willen wij nog het een en ander aan jullie kwijt.
De jeugd speelt van 21 juni t/m 2 juli de Clubkampioenschappen Jeugd.
Van 8 juli t/m 20 augustus is het clubhuis gesloten van ca. 12.00 – 18.00 uur, behalve als er toernooien zijn (zie hieronder). Het hek blijft open natuurlijk en je kunt naar de kleedkamers en toiletten door met jouw pasje de voordeur te openen. Belangrijk(!): wil je de deur altijd weer sluiten?
Va
n 17 t/m 23 augustus worden de Open Leidse Kampioenschappen op ons park gehouden. Deze week kan er niet vrij gespeeld worden. Maar het is ook erg leuk om gezellig op het terras naar mooie wedstrijden te komen kijken. Tijdens deze week wordt zowel een open toernooi gespeeld - waarvan iedereen inmiddels de aankondiging voor de inschrijving heeft ontvangen - als een vier sterren ranglijst toernooi. Aan dit laatste toernooi dat op woensdag begint, doen  Nederlandse topspelers mee. Tot en met zondag 23 juli valt er dus veel te genieten voor de tennisliefhebber.
De jeugd is aan de beurt van 7 t/m 13 augustus op het Open ImTennis Jeugdtoernooi. Met natuurlijk een Beachtennisbaan wat altijd een succes is. Er wordt zelfs een beachtennistoernooi voor de ouders georganiseerd. Ook tijdens dit toernooi zijn er zeer beperkt banen vrij overdag.
Binnenkort kun je al inschrijven voor de Clubkampioenschappen Senioren van 24 augustus t/m 3 september. 
Daarna het Ouder-Kindtoernooi op 10 september en .....
het Mosseltoernooi is dit jaar op 17 september. Voor wie het nog niet kent, een korte introductie. Na gezellige wedstrijdjes en aansluitend de borrel staan er binnen lange tafels klaar en kun je genieten van een mosselmaaltijd of biefstuk. Dit alles met een sausje van gezellige muziek (wie . . blijft nog even geheim, maar hij heeft een breed repertoire en een normaal volume). Op het inschrijfformulier dat nog volgt, geef je aan of je mosselen of biefstuk wilt en of jouw partner (voorzover hij of zij niet meespeelt) wel gezellig mee komt eten. In verband met de Najaarscompetitie beginnen we later dan jullie gewend zijnt, namelijk aanwezig zijn om 13.30 uur.
Last but not least: op 7 oktober het Familietoernooi Glow in the Dark, dit belooft spectaculair te worden. 
De Ladder is inmiddels begonnen op diverse zondagavonden. 72 Leden doen hieraan mee, al jaren een succesnummer. Er moest zelfs een enkel team afgewezen worden wegens overboeking.
Een fijne zomervakantie straks en veel plezier met alles wat er nog georganiseerd wordt.

 

Thuisblijverscursus

In de eerste en laatste week van de zomervakantie zijn er Thuisblijverscursussen voor de jeugd. Dagelijks van 10.00-12.00 uur, in principe op vier banen, maar als het druk is op drie banen.

Daarnaast organiseert Impact Tennis Events dit jaar voor de tweede keer een cursus voor senioren! Bij de thuisblijverscursus krijg je elke avond twee uur lang tennisles gedurende vijf dagen! Hiermee kan je de tennisvaardigheden een goede boost geven! 
Dit jaar bieden wij twee nieuwe cursussen aan:

  • 19.00 tot 21.00 uur met maximaal tien personen op twee banen
  • 21.00 tot 23.00 uur ook met maximaal tien personen op twee banen.

De cursussen zijn van maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli.

Locatie: TC Roomburg

Kosten: € 100 per persoon

De thuisblijverscursus is geschikt voor alle leeftijden (vanaf 18 jaar). Groepen worden ingedeeld op leeftijd en sterkte. Aanmelden kan via gertjan@impacttennis.nl en graag aangeven welke tijd je wil tennissen.

Voor vragen of aanvullende informatie kan je contact opnemen opnemen met:

Gert jan & Bartel

 

I_am-tennis_def

 

Mobiel: 06-46 05 71 74

Email: gertjan@imtennis.nl

www.imtennis.nl

 

Lawn Tennis
Tenslotte het al aangekondigde gedicht. Buck Goudriaan vond het in de bundel Rotte Blaren; Leidsche studentenliedjes etc. van Hugo en Eduard, waarvan de eerste uitgave dateert van 1903 en de tweede van 1905 (waaruit dit citaat). Het wordt nu duidelijk hoe tennis zo populair kon worden. Althans in zekere kringen, toen.

Lawntennis

De jongelui van vroeger tijd, 
ze smaakten heusch niet veel jolijt;
door strenge scheiding droef versmachten
de twee geslachten.

Een’ jonge maagd verloor haar eer,
liep ze alleen slechts met een heer,
gingen ze rijden - - potverblomme,
d’r zou wat komme.

Door strenge scheiding, ’t maagdelijn
bleef ongetrouwd en van chagrijn
droogde ze uit gelijk een bokking;
dat was niet shocking.

Maar flirten, zij ’t slechts een’ gril,
blijmoedig, als de jeugd ’t wil,
in ’s levens lente, vrij van banden:
zoo iets is schande.

Doch de mamma’s, ze merkten ras,
dat dit systeem succesloos was;
de vrijers kwamen uiterst zelden
zich bij haar melden.

Ze samen fietsen laten gaan? –
Oh, kuischheid! neen, dat ging niet aan.
Ze ’s avonds vrij te laten roeien?
Ze zouden stoeien!

Doch eind’lijk kwamen ze uit den brand,
er daagde hulp uit Engeland;
het tennisspel, heb dank o Gode,
kwam in de mode.

Nu mag men flirten bovenal,
bij net, raket en tennisbal;
na maken maagd en jongeling kennis
bij ’t lawn-tennis.

Geen chaperonne hoort hier bij,
dat stemt de jeugd nog eens zoo blij;
ja, ’t tennisspel is uiterst taktisch,
verbazend praktisch.

En ’t resultaat nu tot besluit:
de vruchten blijven er niet uit;
elk tennisveld brengt massa’s renten:
“Engagementen.”

Als je nu soms een’ dochter hebt,
die kwijnt, verschrompelt of verlept,
stuur haar dan naar een tennisclubje,
mevrouw, ’t lukt je!

Je kind wordt lid; je wacht maar af.
’t Duurt niet lang! Je hoort een draf,
dan komt je schoonzoon, zonder dollen,
in je armen hollen.

(aan deze Return werkten mee: Gertjan Anker, Heidy Aartman, Sas Evers, Buck Goudriaan, Erik Habold, Noor de Kruif, Manfred Marang, Kim Opdam, Monica Opstal, Sandra Poel en Dauphine Slokker)

 

 

 

 

« Terug