Nieuws

Nieuwsbrief september 2023


Beste leden,  

Na de zware strijd om de clubtitels is vorige week ook de najaarscompetitie weer van start gegaan. Op een paar plaatselijke buitjes na ter hoogte van baan 6 t/m 9 te wijten aan een eigenwijs sproeisysteem bij de hockey, houden we het vooralsnog redelijk droog en zonnig. Hopelijk kunnen we dit jaar wat langer genieten van mooi weer. Bij het einde van het seizoen hoort natuurlijk ook het altijd drukbezochte mosseltoernooi. Ben jij er (weer) bij? 

 

Vacature Penningmeester T.C. Roomburg


T.C. Roomburg is vanaf januari 2024 op zoek naar een nieuwe penningmeester. Hieronder in het kort een beschrijving van wat deze functie inhoudt.

De penningmeester:
Algemeen

 • Is lid van het bestuur, bestaande uit 7 bestuursleden; Bepaalt met de overige bestuursleden de visie van de club en formuleert beleid voor alle leden;
 • Is (gezamenlijk) bevoegd om de vereniging naar buiten toe te vertegenwoordigen;
  en
 • Bezoekt met overige bestuursleden het KNLTB jaarcongres.  

Specifiek   

 • Is (eind)verantwoordelijk voor alle geldzaken en de financiële gezondheid van de vereniging – en zorgt ervoor dat de doelstellingen van de vereniging financieel uitvoerbaar zijn;
 • Houdt de overige bestuursleden op de hoogte van de financiële stand van zaken;
 • Int de jaarlijkse contributie van onze leden en bijdragen van onze sponsoren, de vrienden van Roomburg en onze pachters;
 • Is verantwoordelijk voor de betaling van inkomende facturen;
 • Voert de administratie en stelt de jaarstukken (balans en winst-en verliesrekening) op, hierbij ondersteund door een administratiekantoor);
 • Maakt de begroting, in afstemming met de overige bestuursleden en de commissies;
 • Legt jaarlijks over het gevoerde financiële beleid verantwoording af aan de kascommissie en de algemene ledenvergadering;
 • Is – in samenspraak met andere bestuursleden – betrokken bij het afsluiten van contracten (zoals bankzaken, verzekeringen of energiecontracten);
 • Vraagt subsidies aan;
  en
 • Houdt contact met de ledenadministratie.         

Ken of ben jij iemand met interesse in deze functie, neem dan vooral contact op met mij – dan licht ik graag een en ander toe (al dan niet in combinatie met een potje tennis!).

Wouter Swager penningmeester@tcroomburg.nl .

Vrijblijvend vrijwilliger worden van T.C. Roomburg, 'no strings attached'

Wil jij best af en toe de handen uit de mouwen steken voor de club, maar zie je het niet zitten om je ergens op vast te leggen? Word dan lid van de groep 'T.C. Roomburg - No Strings Attached' via WhatsApp. Een middagje klussen op de club, onkruid wieden, een handje helpen bij de organisatie van een evenement, plantjes aanschaffen voor op het terras, iets leuks schrijven voor de nieuwsbrief. Het kan van alles zijn! Zodra er hulp nodig is kom je het te weten in de WhatsAppgroep en bepaal jij zelf of je daar tijd voor hebt of niet. Word hier lid van de groep of scan de QR-code.

(De vrijwilligerskorting is bedoeld voor de leden die structureel hun steentje bijdragen. Wil je graag wat meer doen dan vrijblijvend bijspringen waar nodig? Informeer dan naar de mogelijkheden!)

Mosseltoernooi


Het Mosseltoernooi zal dit jaar plaatsvinden op 21 oktober. Ook dit jaar zullen Nienke en Ilse er weer voor zorgen dat de smoeltjes goed gevoed het clubhuis verlaten aan het einde van de avond. Schrijf je in en betaal vóór 18 oktober via het aanmeldformulier op de site. In het geval van regen zullen we alsnog gezellig met elkaar mosseltjes eten in het clubhuis. Hoe dan ook een leuke avond in het verschiet dus!

EVEN VOORSTELLEN... Sandra Poel, mede organisator senioren clubkampioenschappen 2023.
Door Marjolein Schut

Het stof is neergedaald, de rust is weergekeerd. Bijna twee weken na de clubkampioenschappen (22 aug- 3 september) spreek ik Sandra Poel. Sandra organiseert -met 9 andere enthousiaste Roomburgers- de senioren clubkampioenschappen. Voor Sandra was het de eerste keer dat zij dit organiseerde; Sandra en 3 anderen traden dit jaar toe in deze 10- koppige commissie.  

   
Links: Finalisten GD 5/6 Marije/Chiel en Marja/Frank
Marije en Chiel gingen er dus gelijk met de hoofdprijs vandoor
Rechts: Finalisten HE 2/3 Storm en winnaar Fred

Wat viel jou op, Sandra, in de organisatie van de clubkampioenschappen? 
“Wat opviel? Ik heb wel wat ervaring in het organiseren, ik was Roomburg bestuurslid (jeugdcommissaris) en organiseerde het Open Jeugdtoernooi. Maar toen ik vroeg om een draaiboek of actielijst voor de clubkampioenschappen bleek dat niet te bestaan. En dat bleek ook niet nodig, de organisatie verliep heel organisch, iedereen had een vaste taak. Ik legde mij toe op het uitzetten van de communicatie en de planning van het toernooi.  Daarnaast draaide iedereen actief mee in de bezetting van de wedstrijdtafel en sprong bij als dat nodig was. Dit alles uiteraard onder de bezielende leiding van nestor Frank Hoozemans, het hele draaiboek zit eigenlijk in zijn hoofd, hij heeft het heel lang gedaan. Nu was echt de laatste keer.”  

   
Links: Jonkies in de finale, allebei 18 jaar
Finalisten HE6 Jelle en Thijs
Rechts: Prijsuitreiking aan Maarten Sick. Frank en ik op de achtergrond.

Hoe kijk je terug op deze editie van de kampioenschappen?
“Heel tevreden; het was een goede editie. Veel spannende potten, leuk om te kijken, het terras zat dan ook vaak vol. Het weer zat natuurlijk ook mee; we hadden maar één regenavond. Dat was op de avond van de pubquiz. Dat was geen straf, de pubquiz -gemaakt door een team onder leiding van Marja Rozendaal- was heel populair; ‘t was volle bak en de sfeer zat er goed in. Natuurlijk waren er wel eens wat planningsissues als de beschikbaarheid van deelnemers lastig was, maar dat vind ik juist altijd wel een leuke puzzel en daar kom je altijd wel uit. Er waren ongeveer evenveel deelnemers aan de clubkampioenschappen als vorig jaar (ca 175 -Marjolein-). Maar wat leuk was was dat er nieuwe deelnemers en combinaties waren. Er was verjonging. De oudste jeugd schuift door naar de (volwassen) clubkampioenschappen. En mixten/ dubbelden bijvoorbeeld met hun vader of moeder. Goed om hier ook onze sponsor te noemen, RE/MAX makelaar Gijs de Kok. Hij is echt een betrokken sponsor die uiteraard ook zelf meespeelt.”  


Volle bak bij de pubquiz

Waarin verschilden deze clubkampioenschappen van die van andere jaren?
“We hebben gezocht naar meer ruimte in het programma. We overwogen om ook overdag wedstrijden te plannen door bijv een 65+ categorie. Dat idee is uiteindelijk niet doorgegaan. Wel verlengden we de duur van de clubkampioenschappen; ze duurden dit jaar 2 dagen langer (13 dagen ipv 11 in voorgaande jaren -Marjolein-); we zijn nu meteen op de dinsdag na de zomervakantie gestart. Dat was wel even wennen, maar bevalt goed. We konden nu 3 in plaats van 4 wedstrijden op een avond plannen; de laatste wedstrijd startte steeds uiterlijk om 21 uur. En bij een gelijke stand was er nu tijd voor het spelen van een derde set in plaats van een super tiebreak.”  


Hard werken door Marije, Jannet en Marja, alle antwoorden checken bij de pubquiz

Waren er verrassingen in de uitslagen?
(het volledige overzicht met kampioenen staat in de tabel onderaan -marjolein)
“Frederik Bosch won de hoogste categorie, dat was best een verrassing. En het gelegenheidspaar Marije Knijff en Chiel van Ruiten (gematcht door de wedstrijdleiding -Partner Wanted -Marjolein-) bleek gelijk een gouden combinatie.”  


Fred met de wisselbeker. 

Tot slot, wil je nog iets kwijt?
“We hebben veel foto’s. Als deelnemers deze willen hebben, kunnen ze die van henzelf opvragen via het mailadres clubkampioenschappen@tcroomburg.nl”.  

Onderstaande Roomburgers mogen zich clubkampioen 2023 in hun klasse noemen:  

       

Inschrijven winterlessen SlamTennis


We zijn nog volop met de zomerlessen bezig maar het is ook al mogelijk om je aan te melden voor de winterlessen. Deze starten 30 oktober & eindigen eind maart. Heb je je nog niet ingeschreven? Wacht dan niet te lang, er is een beperkte capaciteit voor de lessen! De link voor aanmelden voor de tennisles vind je hier.     

 

Heb je genoten van de nieuwsbrief, heb je feedback of wil je graag ook stukjes schrijven? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan communicatie@tcroomburg.nl!

Tot ziens op de club,  

Het bestuur.

« Terug

» Nieuws archief