Nieuws

Bespeelbaarheid van de Tennisbanen in de winter

- Update 13 januari - 

Baan 2-5 zijn vanaf 13 januari vanaf 11:00 beschikbaar. Baan 1 heeft nog even extra onderhoud nodig en deze is de komende dagen dus niet beschikbaar.

-------------

- UPDATE 10 januari - 
De gemeente is vanochtend flink aan het werk geweest en baan 6 t/m 9 zijn inmiddels weer opengesteld. Er wordt nu ook aan baan 1-5 gewerkt. Deze zullen vanaf ongeveer 12:00 weer bespeelbaar zijn. Door onderhoudswerkzaamheden zullen deze banen (1-5) de komende dagen alleen vanaf 12:00 beschikbaar zijn.

LET OP: de banen zijn kwetsbaar nu, dus sleep goed (rondje), stamp eventuele kuilen even aan en tennis niet door als de banen nat zijn door regen. Dank en speel ze!

--------------

De afgelopen jaren zetten we steeds nadrukkelijker in op het beschikbaarhouden van tennisbanen in wintermaanden. Dat doen we nu zonder extra kosten voor onze leden, mede omdat we het weer natuurlijk niet onder controle hebben en dus geen garanties kunnen bieden. Desalniettemin lukt het in goede samenwerking met de gemeente de laatste jaren om toch behoorlijk wat tijd wintertennis te faciliteren. Vorig jaar zelf tot in februari. Dit jaar verloopt wisselender. Hieronder een korte toelichting over het hoe en waarom.

 

Huidige status van de banen
In december heeft het gevroren. Daar kunnen gravelbanen niet goed tegen. Specifieker; vooral de dooi zorgt ervoor dat de banen zacht worden en de lijnen omhoog komen. Lange tijd betekende vorst per definitie einde seizoen. Sinds vorig jaar proberen we dat anders te doen. Dit jaar heeft de gemeente zich vol ingezet om de banen na die vorst weer speelklaar te krijgen. Dat lukt de ene dag wel en de andere dag niet. Ze blijven namelijk nogal zacht en lijden dan behoorlijk onder het gebruik. Dat betekent dat het voor ons als bestuur dus ook vaak pas op de dag zelf bekend is of de banen wel of niet bespeeld kunnen worden en dus is communicatie daarover ook lastig. 

Op dit moment (zaterdag 8 jan) zijn de banen te zacht. Maandag 10 januari wordt de situatie weer opnieuw bekeken. 


Vooruitblik

We zijn met de gemeente in gesprek om te proberen (als het weer het toelaat) altijd banen beschikbaar te houden. Dat betekent dat we, als dat lukt, eerst 4 banen en daarna 5 banen in het groot onderhoud voor het nieuwe seizoen brengen (of andersom). Tot die tijd houdt dat in: check regelmatig de website en de webcam. Het zal ons niet altijd lukken om de meest actuele status op de website te updaten, dus in het uiterste geval kunnen jullie voor een dicht hek komen te staan. Niet leuk uiteraard, maar al een hele verbetering ten opzichte van een hek dat de hele winter gesloten is. Als we van tevoren weten dat er een dag niet gespeeld kan worden, dan kunnen wij als bestuur bestaande reserveringen cancelen, jullie ontvangen daarvan dan uit het systeem een mail. Tot slot; mochten de banen wel open zijn, maar tijdelijk niet beschikbaar door regen.... cancel dan alsjeblieft zelf ook de reservering, anders springen alsnog de lichten aan als het donker is en verliezen we als bestuur ook het zicht op hoeveel er in een jaar/maand wel en niet gespeeld wordt en kan worden.

Alvast veel dank voor jullie begrip en we kijken allemaal alweer halsreikend uit naar een zonnig tennisvoorjaar in 2022, namens het hele bestuur!

« Terug

» Nieuws archief