Nieuws

Tennis statushouders nieuwe groep!

Op 11 september zijn 5 statushouders van start gegaan met tennislessen op TC Roomburg. Fantastisch georganiseerd door onze vrijwilligers: Peter, Soheil, Astrid, Ted en Tonny! Lees hier meer. 

In 2019 is Tennisclub Roomburg gestart met het project tennis voor statushouders.                         

Doel was om als eerste tennisvereniging in Leiden, een groep van vijf statushouders de gelegenheid geven kennis te maken met de tennissport, een eerste begeleiding te geven en hen een serie lessen aan te bieden. Dit met als doel hen te activeren en op deze wijze te laten integreren binnen de populatie van de vereniging en uiteraard de Leidse maatschappij en samenleving.

Het enthousiasme van de eerste groep deelnemers was ongekend groot. Uit deze groep zijn twee deelnemers dit jaar lid geworden van onze vereniging en een van hen assisteert de penningmeester van het bestuur.

De club wil daarom een nieuwe groep de gelegenheid geven om te gaan leren tennissen.  Het draagvlak binnen de club is ook volop aanwezig. Op een oproep van het bestuur om rackets in te leveren voor de nieuwe deelnemers hebben liefst 70 leden een racket aangeboden. En op een oproep om af en toe met hen te gaan spelen hebben zich inmiddels 10 leden aangemeld als tennismaatjes. Dankzij een bijdrage van de Rabobank (Clubsupport) en een donatie is het project ook financieel gedekt.

Inmiddels hebben zich 5 statushouders aangemeld die mee willen gaan doen. Peter Blokhuis is bereid gevonden om de groep (vrijwillig) les te geven. En Soheil uit de eerste groep assisteert hem hierbij. De lessen zijn op 11 september van start gegaan. Ook deze groep is enthousiast en is erg blij met de mogelijkheid die TC Roomburg hen biedt.

Door Astrid Verheule, Ted Paap en Tonny Ohlenschlager

« Terug

» Nieuws archief