Nieuws

corona update & gasten

Beste leden,

Naar aanleiding van de laatste persconferentie gelden vanaf donderdag de maatregelen weer zoals bekend gemaakt op 13 oktober: sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.
Wat betekent dit concreet voor tennis vanaf donderdag 19 november?

  • Vrij tennissen en trainen blijft mogelijk.
  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen mag dus ook weer, houd altijd 1.5 meter afstand tot iedereen
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

 

Samenwerking senior hockey leden

Een andere corona-item dat we met jullie willen delen is het feit dat senior hockey leden nog steeds niet of heel beperkt kunnen sporten. Wij hebben ism hockeyclub Roomburg een leuk initiatief gestart door senior hockey-leden de mogelijkheid te bieden bij ons te komen tennissen. De voorwaarde is dat dit alleen op "vrije uurtjes" kan. Zij kunnen op afstand kijken of er banen beschikbaar zijn en die kunnen ze dan gebruiken. Leden van tennisclub Roomburg hebben dus altijd voorrang op deze manier want die hebben van te voren een baan gereserveerd. Er blijkt genoeg ruimte te zijn om aan dit leuke initiatief te kunnen voldoen. Het kan dus goed voorkomen dat jullie niet-leden aantreffen. Mocht dit toch tot wat issues leiden, probeer het dan in eerste instantie samen op te lossen. In deze lastige corona tijd waarin anderen beperkt kunnen sporten is het natuurlijk super leuk dat wij deze mogelijkheid kunnen bieden.

 

Er kan gelukkig nog steeds prima getennist worden dankzij de banen en het weer, we kunnen hiermee doorgaan zolang de banen het toestaan. Ook kunnen leden weer introducees meenemen. Dus heb je zelf vrienden of kennissen die eens willen tennissen; maak er gebruik van. Wel digitaal vantevoren een baan reserveren.

En denk bij het verlaten van het park nog even aan het op slot doen van het hek(hang/cijferslot:2313).

De verlichting gaat automatisch aan, maar ga je toch niet spelen, cancel dan de reservering, dan gaat het licht ook niet voor niets aan.

 

Het bestuur.

« Terug

» Nieuws archief