Nieuws

Ook de senioren mogen weer tennissen!

Beste Roomburgers,

Langzaamaan worden in verschillende sectoren de activiteiten weer opgebouwd. Zo ook in het tennis en daar zijn we als bestuur erg gelukkig mee! Was het voor jeugdleden al mogelijk om te spelen en te trainen, nu is het ook de beurt aan de senioren. Per maandag 11 mei gaat TC Roomburg ook weer open voor seniorleden.

Uiteraard onder strikte coronavoorwaarden. We hebben vrijdag de goedgekeurde protocollen vanuit de overheid, NOC/NSF en KNLTB ontvangen en uiteraard nemen we deze over.
Gezien de grote gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die we allen hebben om corona te bedwingen, gaan we er uiteraard vanuit dat alle leden zich aan de onderstaande protocollen houden.

Bovendien is vanuit de gemeente duidelijk gemaakt dat men zal gaan controleren op naleving en er consequenties voor zowel tennisvereniging en individuele overtreders zullen zijn. 

Hierbij een kort overzicht van het protocol voor senioren (en onderdaan voor jeugd). Het is best veel tekst maar lees het alsjeblieft even goed door.

Het hele KNLTB protocol is hier in te zien.

Vrijspelen Senioren

 • Volwassenen mogen weer singelen (max twee personen per baan; dus geen dubbel).
 • ( Uitzondering: met 4 personen vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met 2 personen uit hetzelfde huishoudens, dus bijvoorbeeld 2 gezinnen van 2.)
 • Thuis reserveren is verplicht in de KNLTB ClubApp. Deze installeer je makkelijk op je telefoon vanuit de Play Store of App store. Open de App en zoek je club Roomburg. Daarna kun je met de wachtwoord-vergeten-functie (reset wachtwoord) een wachtwoord aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig, dat staat op je KLNTB pasje. Als je in de App bent ga je naar Spelen > Baan reserveren en dan wijst het zich vanzelf. Voor meer details en nogmaals een heldere uitleg kijk hier op onze website. Reserveren kan vanaf 1 dag van tevoren.
 • Het clubhuis (en kleedkamers en terras) is helaas nog dicht, ga thuis voor de zekerheid nog even naar de wc. Alleen bij hoge uitzondering zou dit evt. op de club kunnen gebeuren.
 • Na afloop van het spelen worden mensen geacht het park direct te verlaten
 • Vrijspelen is mogelijk op maandag t/m vrijdag vanaf 09:00 – 22:30 (het licht gaat uit om 22:30) Op zaterdag en zondag 09:00 – 21:00

Tennisles Senioren:

 • Lessen voor senioren kunnen starten! In tegenstelling tot bij het vrijspelen, is lessen met 4 personen op een baan met de leraar erbij toegestaan
 • Leden worden niet geacht vrij te spelen (af te hangen) vlak na of voor de training. Dit uiteraard om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten spelen.
 • Om de vrijspelers tegemoet te komen hebben we de eerste week in samenspraak met de trainers beperkter lessen ingepland. 

Vrijspelen Jeugd

 • Dezelfde protocollen voor de jeugd zijn gehandhaafd. (Zie ook eerder bericht website).
 • Dat betekent dat er voor jeugd nog altijd toezicht op het park aanwezig moet zijn. Alleen dan kan de jeugd vrijspelen.
 • Vrijspelen met toezicht voor de jeugd is alleen mogelijk; vanaf 11 mei doordeweeks van 13:30 – 18:00 uur en in het weekend van 10:00 – 16:00 uur
 • Ook voor de jeugd is van tevoren afhangen verplicht. 
 • Nieuw: de jeugd mag nu ook met 4 personen op 1 baan vrijspelen!

Tennislessen Jeugd
De jeugdlessen blijven onder dezelfde voorwaarden. Dat betekent oa. dat ouders niet bij de lessen mogen komen kijken.


Oproep: Toezichthouders gezocht!
We kunnen dus weer tennissen, dat is natuurlijk fijn voor ons Roomburgers! Maar de voorwaarden zijn best streng, daar horen zoals jullie lezen dus ook toezichthouders bij. Heb je wat tijd om ons te helpen in de toezichthouders-pool? Heel graag. 
Neem dan contact op met Sandra: 06-40008700 of mailen naar jeugd@tcroomburg.nl 

Veel dank!
Dus geniet van het tennis, maar wees voorzichtig neem je verantwoordelijkheid!

Sportieve groeten,
Het bestuur
 

« Terug

» Nieuws archief