Nieuws

TC Roomburg in tijden van de Coronacrisis

Lieve mensen, beste Roomburgers,

 

Vandaag is het 1 april. Een dag die traditioneel in mij energie losmaakt omdat het tennisseizoen dan weer is begonnen. In mijn hoofd gaat het dan vaak over: Hoe voelt het gravel? Wat is het weer? Hoe fit en klaar ben ik het voor het nieuwe seizoen?

Hoe anders is dat dit jaar. Dit jaar gaat het op 1 april in mijn hoofd over de gezondheid van mijn familie en vrienden, het managen van de thuiswerksituatie en het tegengaan van eenzaamheid tijdens een periode van strikte social distancing. Dat of soortgelijke zorgen zullen bij jullie allemaal spelen.

Laat ik beginnen met de hoop uitspreken dat jullie allemaal gezond zijn en dat we deze corona crisis allemaal goed doorkomen.

Als bestuur van TC Roomburg hadden we veel zin in deze jaargang. Er is door de gemeente hard gewerkt aan nieuw aangelegde banen, enthousiaste vrijwilligers hebben voor een leuke nieuwe inrichting binnen en buiten gezorgd en ook het nieuw pachtteam stond te trappelen het seizoen te beginnen. Uiteraard nadat we op een mooie manier afscheid zouden hebben genomen van Henny en familie, die ons zoveel jaren zo goed hebben verzorgd in het clubhuis. Over al deze zaken later meer informatie, voor nu is het relevanter in te gaan op de vragen die jullie mogelijk kunnen hebben over de effecten van corona op het tennisseizoen, op de club en op jullie als leden.

 

Cororna update TC Roomburg

Gisteren werd formeel aangekondigd dat de maatregelen ook verder in het tennisseizoen worden doorgezet. Tot gisteren was 6 april de gecommuniceerde periode en die liep slechts beperkt het seizoen in. Nu duidelijk is dat iig tot 28 april de sportclubs dicht zullen zijn komen bij ons ook de vragen binnen wat dat precies inhoudt. Wij volgen als bestuur uiteraard nauwgezet de informatie vanuit de overheid en van de Nationale Tennisbond.

Zij informeren en adviseren ons over te nemen maatregelen, te volgen beleid en te ondernemen communicatie. Op basis van die informatie is nu het volgende duidelijk:

  • Het tennispark is sowieso tot en met 28 april gesloten
  • De competitie die is voor nu uitgesteld tot iig begin mei, de KNLTB informeert ons na 21 april (als de overheid een besluit neemt over het vervolg van de maatregelen na 28 april) wat er gaat gebeuren met de speeldata van 2020

We krijgen inmiddels vragen wat er gebeurt met de contributie, te meer omdat de automatische incasso bij veel mensen deze week is afgeschreven. Zowel overheid (zie: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen) als de KNLTB (https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/column-erik-poel-de-impact-van-corona/) adviseren ons deze inderdaad te laten afschrijven en een beroep te doen op de solidariteit van jullie als leden. De contributie vormt het leeuwendeel van de inkomsten van een sportvereniging, zo ook bij ons. En als alle leden de contributie niet zouden voldoen komt het voortbestaan van de club uiteindelijk in gevaar. We begrijpen heel goed dat je ook van een vereniging mag verwachten dat een contributie geen donatie is en dat er wat tegenover hoort te staan, ook in een crisistijd als deze, maar voor nu is nog te onduidelijk wat we wel en niet kunnen bieden dit seizoen.

Dat betekent niet dat we niet gaan nadenken hoe we later in het seizoen als bestuur met deze situatie om kunnen gaan en hoe we voor onze leden de contributie ook van dit kortere seizoen het geld kunnen laten waard zijn of andere maatregelen kunnen treffen. Uiteraard houden we ook eventuele compenserende maatregelen vanuit de overheid in het oog die voor ons financiële consequenties kunnen afdekken.

Maar dat alles ligt voor nu nog voor ons. Tot die tijd vragen we van jullie dus inderdaad solidariteit, begrip en geduld in deze moeilijke tijden. Mocht de contributie erg grote financiële problemen opleveren dan kan je contact opnemen met onze penningmeester Tycho, Penningmeester@tcroomburg.nl, dan zoeken we samen naar een goede oplossing. Voor andere prangende vragen is onze secretaris Astrid bereikbaar via Secretaris@tcroomburg.nl en als je een reactie wil geven op iets wat hierboven staat of iets wil delen wat van belang is voor de club kan je mij natuurlijk ook altijd mij op Voorzitter@tcroomburg.nl.

 

We wensen jullie sterkte en gezondheid en hopen op de meer positieve scenario’s voor de maatschappij, de sport en onze club en leden in het bijzonder. Hopelijk tot over niet al te lange tijd op de tennisbaan.

 

Hartelijke en warme groeten,

John Doove

Voorzitter TC Roomburg,

Namens het bestuur.

« Terug

» Nieuws archief