Nieuws

Bericht vanuit het bestuur (mei 2021)

Ik zat vandaag even heerlijk op het terras bij Roomburg aan de koffie. Op baan 1 kregen vier heren een volleytraining die zeer vermakelijk was om te aanschouwen. Een terraservaring die voorgaande jaren ‘gewoon’ was maar vandaag heel bijzonder voelde.

Hoewel tennis een corona sport bij uitstek bleek en het ledenaantal inmiddels weer is gestegen naar ruim 1150 (!) leden, heeft dat natuurlijk alles te maken met de mindere tenniservaring van het voorgaande jaar. Een jaar dat zowel lastig (corona) als turbulent (o.a. referendum) was. Langzaam maar zeker lijkt weer mogelijk te worden wat we vroeger wellicht als normaal beschouwden, maar waar we nu allemaal naar uitkijken.

Niet alles helaas nog. Zo is voor nu alleen het terras open voor bediening (gelukkig ook voor Nienke en Ilse!) maar is de kantine zelf voor consumpties nog gesloten. Ook de competitie is wederom uitgesteld. Voor alle liefhebbers van wedstrijdjes tennissen, hopen we dat de planning om een volledige competitie in het najaar te houden stand houdt. De Technische commissie (dank Thomas en Ted!) heeft voor de leden die toch snakken naar wat wedstrijdritme een alternatieve interne competitie georganiseerd van vier weekenden in mei/juni.

Toernooien staan zeker ook nog op de planning, zoals het er nu naar uitziet gaan het LEK/Open Jeugd toernooi, de Intersport Twinsport/Open Leids Kampioenschappen en de REMAX/clubkampioenschappen door. Ook Racketrekken en TOSS gaan weer starten. Vanaf 27 mei is het racket terkken weer op donderdagochtend (09:00 – 10:30), met dank aan Ria Schreuder en vanaf de week daarna weer start ook de TOSS op de woensdagavond (19:30), onder de bezielende begeleiding van Remmert de Vries. Let voor andere evenementen op de webiste en de nieuwsbrief. Dit jaar zullen we daarnaast ook onze social media wat meer gaan gebruiken dus check ook onze Facebook en Instagram pagina’s. We gaan er een zo mooi mogelijk seizoen van maken!

Nog even het hierboven referendum dan. Zoals jullie wel hebben meegekregen heeft het referendum een nee opgeleverd. De gemeenteraad zal dan ook geen vierde veld intekenen in het bestaande park. Dat betekent niet dat er nu niets meer gebeurt. De uitbreidingswens van de hockeyvereniging bestaat nog steeds en ook de gesprekken over een betere groenbeleving en beteugelen van verkeersoverlast in de wijk zijn natuurlijk nog steeds gaande. Voorlopig zonder concrete voorstellen. Mochten die er wel komen dan houden we jullie op de hoogte. Tegelijkertijd gaan wij verder met ons aangekondigde onderzoek naar het winterproof maken van onze achterste vier banen. Later meer!

Tot zover even een update vanuit het bestuur. Heb je vragen, ideeën of heb je zin je voor de club in te zetten? Dan kan je ons natuurlijk altijd mailen (secretaris@tcroomburg.nl) of… wellicht spreken we elkaar binnenkort op het terras!

Vriendelijke en sportieve groeten namens het hele bestuur!
John

« Terug

» Nieuws archief