Nieuws

Update bespeelbaarheid Tennisbanen: in onderhoud

Beste Roomburgers,

 

De tennisbanen zijn ten minste de komende twee weken allemaal in onderhoud.
Het plan om altijd 4 of 5 banen bespeelbaar te houden is om twee redenen niet haalbaar gebeleken.

 

Ten eerste was het de afgelopen weken s' nachts om en nabij het vriespunt, dat bemoelijkt de onderhoudswerkzaamheden. Daardoor zijn baan 1 - 5 nog niet gereed.
Ten tweede zijn baan 6 - 9 door de vorst extra kwetsbaar (zacht) geworden en hebben we helaas gemerkt dat er regelmatig toch getennist is terwijl de banen waren afgekeurd. Dit heeft schade aan de banen toegebracht. Ook deze banen moeten nu dus in onderhoud om op tijd gereed te zijn voor het zomerseizoen.

 

 

 

 

Ten aanzien van de laatste punt. We hebben als bestuur besloten om te beschikbaarheid te maximaliseren, door elke dag (samen met de gemeente) te proberen een nieuwe inschatting te maken van de bespeelbaarheid. Dat betekent dat we zelf pas s' ochtends om 9 uur wisten wat de bespeelbaarheid van de banen zou zijn. Dat hield dus helaas ook in dat mensen die wel hadden kunnen afhangen voor de ochtend, soms voor niets kwamen als toch bleek dat de banen door de vorst niet bespeelbaar waren. We begrijpen dat dat frustrerend kan zijn. We willen in de toekomst met een bredere groep van vrijwilligers (en de pachters) de baanbespeelbaarheid gaan inschatten en communiceren. Dat zal verbetering op het gebied van communicatie van bespeelbaarheid opeleveren.

Desalniettemin zal het niemand verbazen dat we natuurlijk van iederen verwachten dat bij het ontvangen van (hoe vervelend ook) een annuleringsmail, het zien van het bord 'banen onbespeelbaar' of bij een attendering door pachters/bestuursleden, er niet gespeeld wordt. Het bestuur ziet zich ook genoodzaakt op te treden als dat niet wordt nageleefd.

 

We hopen op jullie begrip en op spoedige mooie zonnige voorjaarsdagen, met vers geprepareerde gravelbanen!

Vriendelijke groeten,

namens het Bestuur

« Terug

» Nieuws archief