Nieuws

Corona update

Competitie stopt! Vrij spelen (ook dubbelen) en training blijft gelukkig mogelijk!

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Dubbelen mag op 1,5 meter afstand

 

Dubbelen

De publicaties van de overheid, de nieuwe noodverordeningen en het aanvullende Protocol Sport die zijn opgesteld na de persconferentie in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF zijn leidend. Daarin is besloten om dezelfde richtlijnen te hanteren voor alle sporten, namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand.

Binnen dat kader kan er veilig gedubbeld worden. Want tennis en padel zijn geen contactsport. Dubbelen kan met enige aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

We zijn blij dat we kunnen blijven sporten, ook tennis en padel. Sporten is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd. Maar neem je eigen verantwoordelijkheid en houd je altijd aan de regels.

« Terug

» Nieuws archief