Nieuws

Kwaliteit banen

Kwaliteit van de banen helaas nog onder de maat

Hoewel er zeker verbetering is, zijn ook wij als bestuur erg negatief verrast over de kwaliteit van de banen. Via dit bericht willen we onze inzichten delen, laten weten dat het onze volle aandacht heeft en waar de oplossing vandaan moet komen. 

 

De gemeente heeft als eigenaar van de banen tot ieders verrassing besloten dit jaar de gravelbanen geheel te vernieuwen. Zij heeft hiervoor een commerciële partij in de arm genomen. De banen zijn helaas kwalitatief nog onder de maat; te zacht, niet egaal, de (nieuwe) sproei-installatie werkt niet goed en er ligt teveel los gravel op. Ondanks dat het extreem droge voorjaar niet geholpen heeft om kwalitatief goede banen af te leveren, is de gemeente het volledig met ons eens dat er snel een oplossing moet komen. Dit is uiteraard al enkele weken onderwerp van dagelijks contact, van met name Klaas Jan, met de gemeente. Dit heeft zeker tot verbeteringen geleid, maar we zijn er nog niet. De gemeente-medewerkers besteden veel extra tijd en ook de commerciële partij wordt nog ingeschakeld om zaken op te lossen. 

 

We vragen jou als lid niet alleen om geduld, maar ook om extra zorgvuldig met de banen om te gaan. Dat betekent dat de volgende zaken nu extra belangrijk zijn:

- Veeg de baan altijd na het spelen;

- Veeg de hele baan van hek tot net en houd daarbij aan dat eerst de randen van de baan worden geveegd en naar het midden van de baan wordt toegewerkt, zodat het gravel op de baan blijft en zich niet ophoopt bij de hekken 

- Veeg de baan op intensief bespeelde delen ook tijdens het spelen een keertje extra;

- Veeg de baan ook wanneer tijdens de speeltijd de sproeier aangaat;

- Ga na het sproeien niet direct de baan op als deze nog natte plekken bevat;

- Trap gaten en kuilen die door het spelen ontstaan tijdens het spelen direct dicht.  

 

Wij hopen dat je begrip op kunt brengen voor deze vervelende situatie en dat je zelf een steentje bij blijft dragen aan de kwaliteit van de banen. 

Wees er ondertussen zeker van dat wij dit onderwerp hoog op onze agenda houden tot de problemen zijn opgelost.

 

Het bestuur

« Terug

» Nieuws archief