Home

Lid worden

T.C. Roomburg, de tennisclub in Leiden voor jong en oud!

Interested to learn more about T.C. Roomburg and not able to read Dutch? Click here.

Inschrijven lessen Lid worden

Nieuws

Nieuwsbrief mei 2020

Lees meer »

Allemaal weer dubbelen!

De KNLTB heeft het protocol aangepast en we mogen allemaal, dus ook senioren, weer dubbelen! Wel met inachtneming van de 1,5 meter regel, dus kom niet te dicht bij elkaar. Laat bijvoorbeeld gewoon een bal gaan als je denkt dat je anders te dicht op elkaar komt.

Hou als richtlijn een racket lengte aan als afstand.

Veel plezier!

PS daarmee hebben we ook de afhangtijden weer teruggezet naar het oude regime om op deze manier zo veel mogelijk spelers te kunnen laten tennissen op een avond.
Dus 's avonds kan er (zoals vroeger) een half uur worden gesingeld en 1 uur worden gedubbeld. Overdag, omdat het dan aanzienlijk rusterger is, kan er 45 minuten voor een single afgehangen worden. Ook nog even de sproeitijden op een rijtje: 10:30u, 12:00u, 14:30u, 17:50u.

evenementen, toss, ladder, etc.

Wellicht ten overvloede, maar jullie zullen begrijpen dat eventueel geplande evenementen vooralsnog geen doorgang kunnen vinden, gezien de maatregelen en protocollen die wij na dienen te leven. Vooralsnog is het dus alleen vrijspelen en trainingen/lessen die doorgaan. Enkele jeugdevenementen kunnen al wel plaatsvinden gezien het andere regime. Daar worden (potentiele) deelnemers zelf van op de hoogte gebracht. 
Zo kan er bijvoorbeeld nog niet ‘getosst’ worden, geen (onderlinge) competitie, geen ladder, etc. 
Zodra er ruimere mogelijkheden zijn laten we dit vanzelfsprekend weten.
 

korte update afhangen

Hierbij een korte update over het digitaal op afstand afhangen met behulp van de KNLTB Club App. We zien dat er heel veel goed gaat en dat er driftig gebruik wordt gemaakt van deze nieuwe methode. Goed om te zien en goed om ook weer zoveel weer blije tennissers te zien. Ook zien we dat er her en der nog wel wat probleempjes zijn met het installeren en gebruiken van de app. Op de site van de makers staat nogmaals een korte handleiding. Reminder: het juiste e-mail adres moet wel bij ons bekend zijn. Bij problemen mail even naar de bekende adressen binnen de club of naar algemeen@tcroomburg.nl.

Verder hebben we de afhangregels in deze corona tijden iets bijgesteld, die zijn nou als volgt: je kunt met z’n tweeën 45 minuten afhangen. Dit mag 3x per dag. Er moet dan wel minimaal 2 uur tussen de reserveringen zitten. Als de baan na het spelen niet afgehangen wordt mag er vanzelfsprekend langer doorgetennist worden. Hou het respectvol en hou rekening met elkaar. 

Tevens ook even de tijden van de sproeibeurten op een rijtje (deze zijn relatief kort en de banen zijn snel weer bespeelbaar daarna, dus eventjes geduld dan): 10:30, 12:00, 14:30, 17:50)

Ook de senioren mogen weer tennissen!

Beste Roomburgers,

Langzaamaan worden in verschillende sectoren de activiteiten weer opgebouwd. Zo ook in het tennis en daar zijn we als bestuur erg gelukkig mee! Was het voor jeugdleden al mogelijk om te spelen en te trainen, nu is het ook de beurt aan de senioren. Per maandag 11 mei gaat TC Roomburg ook weer open voor seniorleden.

Uiteraard onder strikte coronavoorwaarden. We hebben vrijdag de goedgekeurde protocollen vanuit de overheid, NOC/NSF en KNLTB ontvangen en uiteraard nemen we deze over.
Gezien de grote gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die we allen hebben om corona te bedwingen, gaan we er uiteraard vanuit dat alle leden zich aan de onderstaande protocollen houden.

Bovendien is vanuit de gemeente duidelijk gemaakt dat men zal gaan controleren op naleving en er consequenties voor zowel tennisvereniging en individuele overtreders zullen zijn. 

Hierbij een kort overzicht van het protocol voor senioren (en onderdaan voor jeugd). Het is best veel tekst maar lees het alsjeblieft even goed door.

Het hele KNLTB protocol is hier in te zien.

Vrijspelen Senioren

 • Volwassenen mogen weer singelen (max twee personen per baan; dus geen dubbel).
 • ( Uitzondering: met 4 personen vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met 2 personen uit hetzelfde huishoudens, dus bijvoorbeeld 2 gezinnen van 2.)
 • Thuis reserveren is verplicht in de KNLTB ClubApp. Deze installeer je makkelijk op je telefoon vanuit de Play Store of App store. Open de App en zoek je club Roomburg. Daarna kun je met de wachtwoord-vergeten-functie (reset wachtwoord) een wachtwoord aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig, dat staat op je KLNTB pasje. Als je in de App bent ga je naar Spelen > Baan reserveren en dan wijst het zich vanzelf. Voor meer details en nogmaals een heldere uitleg kijk hier op onze website. Reserveren kan vanaf 1 dag van tevoren.
 • Het clubhuis (en kleedkamers en terras) is helaas nog dicht, ga thuis voor de zekerheid nog even naar de wc. Alleen bij hoge uitzondering zou dit evt. op de club kunnen gebeuren.
 • Na afloop van het spelen worden mensen geacht het park direct te verlaten
 • Vrijspelen is mogelijk op maandag t/m vrijdag vanaf 09:00 – 22:30 (het licht gaat uit om 22:30) Op zaterdag en zondag 09:00 – 21:00

Tennisles Senioren:

 • Lessen voor senioren kunnen starten! In tegenstelling tot bij het vrijspelen, is lessen met 4 personen op een baan met de leraar erbij toegestaan
 • Leden worden niet geacht vrij te spelen (af te hangen) vlak na of voor de training. Dit uiteraard om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten spelen.
 • Om de vrijspelers tegemoet te komen hebben we de eerste week in samenspraak met de trainers beperkter lessen ingepland. 

Vrijspelen Jeugd

 • Dezelfde protocollen voor de jeugd zijn gehandhaafd. (Zie ook eerder bericht website).
 • Dat betekent dat er voor jeugd nog altijd toezicht op het park aanwezig moet zijn. Alleen dan kan de jeugd vrijspelen.
 • Vrijspelen met toezicht voor de jeugd is alleen mogelijk; vanaf 11 mei doordeweeks van 13:30 – 18:00 uur en in het weekend van 10:00 – 16:00 uur
 • Ook voor de jeugd is van tevoren afhangen verplicht. 
 • Nieuw: de jeugd mag nu ook met 4 personen op 1 baan vrijspelen!

Tennislessen Jeugd
De jeugdlessen blijven onder dezelfde voorwaarden. Dat betekent oa. dat ouders niet bij de lessen mogen komen kijken.


Oproep: Toezichthouders gezocht!
We kunnen dus weer tennissen, dat is natuurlijk fijn voor ons Roomburgers! Maar de voorwaarden zijn best streng, daar horen zoals jullie lezen dus ook toezichthouders bij. Heb je wat tijd om ons te helpen in de toezichthouders-pool? Heel graag. 
Neem dan contact op met Sandra: 06-40008700 of mailen naar jeugd@tcroomburg.nl 

Veel dank!
Dus geniet van het tennis, maar wees voorzichtig neem je verantwoordelijkheid!

Sportieve groeten,
Het bestuur
 

De Jeugd mag weer tennissen !

 

Beste Roomburgers en vooral beste jeugdleden en ouders, 

 

Zoals jullie dinsdagavond allemaal hebben kunnen horen van onze premier, mogen kinderen t/m 18 jaar vanaf 29 april weer onder toezicht trainen en sporten in de buitenlucht. Het is één van de eerste voorzichtige stappen terug naar een normaler leven waarbij (met inachtneming van alle maatregelen) uiteraard ook lekker tennissen hoort. Een mooi bericht voor onze jeugdleden, helaas moeten de senioren, hoe lastig ook, nog even geduld hebben. 

Dit betekent dan ook dat ons tennispark weer open gaat voor de jeugd. Maar wel met hele duidelijke regels en voorwaarden. Gisteren kregen wij vanuit het NOC/NSF en de KNLTB protocollen en een stappenplan. Op basis hiervan hebben wij een plan gemaakt en dit voorgelegd aan de gemeente. Hieronder volgt de gang van zaken in het belang van ieders plezier en veiligheid.

Lees meer »

Installeren vernieuwde KNLTB ClubApp

Als je de ClubApp nog niet hebt: Installeer de clubapp vanuit de Play Store of App Store.

Zoek naar 'KNLTB ClubApp'

Als je de ClubApp eenmaal op je mobiel hebt, start hem en kies/zoek je club (Roomburg), daarna kun je met de wachtwoord-vergeten-functie (reset wachtwoord) een wachtwoord aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig, dat staat op je KLNTB pasje. Dan ontvang je op het bij ons bekende email adres verdere instructies. Als je een ergens een foutmelding krijgt kun je deze negeren, controleer wel je email. Vervolgens kun je (hopelijk) inloggen.        

Lees meer »

17 april: de grote digitale TC Roomburg Quiz

Wat: digitale TC Roomburg Quiz 

Wanneer: 17 april, 20.30 

Waar: Live Facebookevent - schrijf je in op Facebook! 

Wie: iedereen die het leuk vindt! 

Met hele leuke prrrrrijzen! 

» Nieuws archief